Forskning och vetenskap

Man kan av många goda orsaker undra vad som hänt med, den ”goda” vetenskapen. Peter C Götzsche har gett mig mycket att tänka på. Vetenskapsman och arbetande med medicinsk forskning kallar han studier gjorda av läkemedelsföretagen, för ”inte bättre än reklam för att sälja medicin”. Jag blir påverkad av detta på ett ganska påtagligt sätt, en del av det jag själv trodde på har fått sig en törn, gamla sanningar försvinner, under läsningen av Deadly Medicines…

Jag är idag övertygad att man får göra om mycket forskning då det vi ”tror” är fakta inte är det och denna gången måste vi göra det rätt. Min personliga uppfattning är att det får bli en gräsrotskamp, där man tar sjukdom för sjukdom och kollar. Är det rimligt, det som sker, är den vård som erbjuds den optimala för sjukdomen eller är den enbart anpassad, för att sälja medicin.

Nu råkar jag ha diabetes och har då fått lära mig av min egen erfarenhet att läkarna och dietisterna, inte har en blekaste aning om vad de håller på med. Man mår sämre av den behandling man får och det kan inte vara rimligt. Man skulle äta som en frisk och mitt blodsocker steg och steg man skulle röra sig mer. Jag vet exakt hur mycket jag behöver springa, för att sockret, skall sjunka. Bäst var att tok springa upp för en brant backe och gå ner. Jag sprang två timmar varje dag och fick sämre blodsocker jag tror att rent teoretiskt hade det kanske gått om jag tränade full tid. Man kom till läkaren som sa rör dig mer och hur äter du. Jag har provat, det går inte och det kan kalla det vad det vill, min kropp och jag är helt eniga.
De enda vinnarna i dagens diabetesbehandling är de som säljer mediciner. Gör man nästan exakt tvärtom, när det gäller kosten blir man friskare. Den så kallade balanserade kosten är ett gift, för blodsocker hos en diabetiker. Hanterar man diabetes med samma tankesätt som vilken annan intolerans, blir det självklart så att man äter mindre av det man inte tål. Det var också på det sättet diabetes kosten såg ut tidigare, sedan fick man fett skräck och skulle få bort fettet från kosten. Vad ersatte man fett med om inte kolhydrater och sedan hade man fått ”nya” finna mediciner som skulle göra detta möjligt för en diabetiker att äta så också.

Att provocera en sjukdom med det kroppen inte klarar att ta hand om, verkar inte som den enklaste och självklarar lösningen, men det är det man gör med diabetesbehandling idag.
Skillnaden blir enorm för hälsan om man istället sänker kolhydraterna så långt ner man klarar mentalt, all minskning ger ett plus på hälsokontot och kraftigt minska medicinbruk. Det finns ingen grund att tro att en lägre förbrukning av medicin, skulle vara annat än positivt för hälsan. LCHF är det enda rimliga sättet att äta med diabetes och detta för att försöka spara kroppen så mycket det går.

Lämna ett svar

Stäng meny