Gluten och vad skall vi ha det till

Gluten är ett icke problem för mig, jag duckar för kolhydrater och då försvann gluten också. Men det finns en massa konstiga saker, runt gluten, som starkt påminner om det som händer med socker och kolhydrater. Äter vi inte inte socker och kolhydrater, så märker vi inte att vi kanske skulle få diabetes typ2.
Samma sak är det med gluten, det är viktigt att man äter det så man får en diagnosen, Celiaki. Man gjorde en tidig introduktion, av gluten och lyckades, med dessa fina råd höja antalet sjuka från 0,5% av befolkningen till 3% av den gruppen, som fick massor av gluten tidigt. Man vet att man gjorde något konstigt, men försvarar sig med att det är viktigt att man skulle få diagnosen, så man senare kan undvika det helt. Jag tycker alla de människor som fått det i onödan bara för att man vill kunna sätta en diagnos, är utsatta för något väldigt grymt. Man jobbar med (för) en sjukdom och jobbar med att propagera för det, som utlöser den.

Här finns informationen, så ni kan se att jag inte hittar på. Det är tragiskt att man gör så här med barn, läs noga vad det innebär att ha sjukdomen. Sedan kan man undra hur man lyckats dölja att man har förstört livet för en stor grupp människor. Ät gluten så vi kan ställa diagnos. Låter ni bli att äta gluten så får ni inte diagnos, för ni får inte sjukdomen.

Ibland känns likheten med typ2, väldigt stark. Vi finner samma enorma motvilja till att ta tag i socker och har ovanpå det tillåtit ett socker som är sämre för kroppen än vårt strösocker. Modifierad stärkelse, har ett högra innehåll av fruktos och är inte en disakarid, som måste spjälkas innan den tas upp. Allt går fortare och ger högre och snabbare blodsocker påslag. Det är illa nog, när man blandar vanligt socker i allt, men att man tillåter ett syntetiskt socker som livsmedel, enbart på grund av att det är billigare, är inte bra. Fruktos kan ge leverförfettning och är grunden till ett flertal kroniska sjukdomar.

Jag tror inte på råd som gör oss sjuka, vi måste sätta ner foten och gå vår egen väg och vara Olydiga. Jag hade gärna haft en frisk kropp och skillnaden för mig, var att jag inte tidigt nog insåg att alla råden var köpta av industrin. Följ pengarna och hitta sanningen.

Nu är mina barn vuxna och jag behöver inte slåss mot gluten (igen). Men till alla er som är där nu, kampen är viktig. Jag tror inte vi kan få ordning på detta genom de system, vi har idag. När vi har människor som har som yrke att påverka mot ersättning. Dessa människor styr våra politiker och myndigheter med hjälp av att hela tiden plocka fram tillrättalagd information och statistik.

Ps Jag hade inte sörjt en sekund, om man aldrig hade kunnat ge mig diagnosen diabetes typ2, beroende av riktiga kostråd.

Lämna ett svar