Hur man inte får sjukpension

Försäkringskassan ingår inte längre i ett trygghetssystem som bedömer sjukdom.

Försäkringskassan bedömer din arbetsförmåga mot fiktiva jobb.

Den största skräck, som finns är ett brev från försäkringskassan. Man ifrågasätter inte min sjukdomen, för det går att hantera, med mer och nya undersökningar. Det går att plocka fram fler fakta och intyg. Men hur skall jag hantera, att det påstår att jag kan utföra fiktiva hittepå jobb. Det hävdar att det inte är deras sak att, visa vilka jobb det rör sig om, de vet att dessa jobb finns. Konstigt nog vet de som förmedlar jobb i Norge inget om dessa jobb. Jag bor i Norge sedan 7 år. Så kontakten min här heter NAV.

NAV har efter en undersökning kommit fram till att jag inte kan jobba. Resultat av denna undersökningen skickas till Sverige, där jag jobbat många år (flest). Försäkringskassan går inte mot de medicinska utlåtandet, utan riktar in sig på att det finns jobb och avslår ansökan. NAV kan inte hjälpa mig att få jobb, de har sjukpensionerat (uföretrygd) mig.

Idag vet jag inte vad jag skall göra, jag orkar vara koncentrerad cirka 20 minuter i taget. Jag kör nu så hårt jag kan och vågar. Priset är högt om jag tar i för mycket, då blir det panikångest. Jag jobbar just nu på att få rätt till ersättning, från en obligatorisk försäkring. Känner ni någon som kan hjälpa mig, så har jag alla handlingar på PDF. Nu har jag förbrukat den ork jag har och måste slappna av. Jag har PTSD och följd sjukdomar till detta. Jag kommer att mata på om detta, för alla med kroniska sjukdomar, skall genom samma kamp.

Glöm inte fråga era politiker, vad de tänker om försäkringskassan. Det är val år i år.

Den Olydiga Diabetikern Lars Peder Lindblom

Lämna ett svar