Hur skall man göra.

Tips från den Olydiga Diabetikern för att må bra.

Att inte äta efter livsmedelsverkets kostråd.

Att inte följa kostråd som innehåller mycket kolhydrater, oavsett vem som gett dem.

Man kan undra varför jag börjar med två inte råd och det är inte en slump. Mitt liv som friskare diabetiker började med dessa två råd. Med hjälp av blodsockermätningar testade jag mig fram och det råden fungerade inte. Nu börjar det bli länge sedan jag upptäckte detta, men har det blivit bättre råd till diabetiker, inte ännu. Jag upplever att de dåliga råden lever starkt fortfarande. Min räddning blev en bok av Dr Bernstein som heter Diabetes Solution, han går fram med en helt annan inställning. Sorterar saker som är ätbara och de som inte går att äta.

Att äta LCHF. (Lite kolhydrater och mer fett).

För denna kosten blir man kallad fanatisk och att det är omöjligt att äta som en Taliban. Vad behövde jag ändra. Socker var redan borta, så följande försvann bröd, potatis, ris och pasta. Det är nämligen så att stärkelse är snabbt omvandlas till socker i kroppen. Är jag nu så fanatisk alltid, tyvärr är jag inte det hela tiden, jag faller för en hel del dumheter jag med. Jag säger jag skall äta så lite kolhydrater jag klarar mentalt.
Men det farliga fettet, jag har redan sagt att inte lyssna på kostråd med mycket kolhydrater.
Jag, samt ingen annan som har gjort detta länge vräker i oss fett, vi äter så mycket vi behöver för att inte bli hungriga. Proteiner är inte med för det har jag inte ändrat, man kan inte frossa i protein för då stiger blodsockret, säger min mätare.

Att kontrollera all ny mat genom att kolla vad den gör med blodsockret.

Genom att hela tiden dubbelkolla all mat märker man snart, att mycket av det man säger till en diabetiker inte stämmer. Den nyttiga frukten, faller platt enligt min mätare.

Att inte dölja dåliga kostvanor med insulin.

Insulin är inte nyttigt det ställer till oreda i kroppen och hjälper kroppen att lagra fett.

Att dubbelkolla alla mediciner och doser.

Att alltid läsa bipacksedeln till medicinen och inte äta dåliga mediciner.

Det läggs mer pengar på att påverka vad läkare skriver ut för medicin, än vad det läggs på forskning. Du är tvungen att själv ha kontroll på vad som händer i din kropp, ingen annan bryr sig.

Personligen tycker jag det är viktigt att ha kontakt med lika sinnade, för att kunna fråga och få stöd. Det finns många ställen att välja på, men jag själv ”bor” jag på sidan Olydiga Diabetiker 3.0 Jag startade den sidan när jag såg att min kunskap behövdes, av fler. Jag har prövat att förstå grunden varför våra kostråd till diabetiker är så fel och kommit fram till att det finns ingen vetenskap bakom. Resultatet för min del är, att jag inser att jag inte kan ändra de som stora företag lägger stora pengar på, utan jag får gå den långa vägen att lära så många jag hinner, vad det är som gäller. Det är inte min kunskap de skall ha, utan kunskapen att man måste kontrollera allt. Det kommer inte vara lika lätt att vara läkare framöver. Dubbelkolla allt och tänk, de behöver inte vara varken bra eller nyttigt för att man får det på Recept.

 

Den Olydiga diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny