Hur skall man orka

Maktlös.

Jag känner mig numera maktlös med jämna mellanrum, jag vill så mycket mer än vad jag orkar göra. Det är en enorm uppgift jag har gett mig själv och jag är inte rättvis, mot mig själv. Jag vill alltid ha gjort mycket mer, skrivit bättre och formulerat mig tydligare. Men jag vet att jag redan gör omänskligt mycket, trotts det så räcker det inte, jag vill göra mer och lösa saker fortare.

Hade jag bara vetat vad jag behöver hjälp med så får jag hjälp, men jag jobbar i den takten nu att tanke och handling i stort sett sitter ihop. Jag sätter mig ner och skriver en blogg om dagen, prova så kan ni se att bara det är en utmaning. Jag kasserar mer än hälften av de bloggar jag skriver, för det duger inte. Nu har jag inte problem med att hitta saker som jag vill skriva om, men en del saker tar tid att göra, man måste dubbelkolla, att det stämmer. Jag vill inte hamna i, att jag skriver vad jag tycker, iutan att jag har kontroll på om det stämmer.

Min säng och området runt den ser ut som en bokhylla som vält. Jag läser massor och i stort sett bara fakta böcker. Jag pusslar information och testar nya tankar, hela tiden.

Jag tror inte att LCHF är det enda rimliga sättet att äta för en diabetiker, jag vet att det är så. Hade det varit en tro hade jag inte kunnat ändra mig, för tro det är något som man bara gör, utan någon form av bevis. Jag har testat väldigt mycket själv och det min kropp och blodsockermätare är eniga om, det är jag klar med och vet att det stämmer. Att äta enligt kostråden, som man får av vården, går inte man blir sjukare, de fungerar inte, har provat.

Att man går ner i vikt genom att äta mindre och röra sig mer fungerar inte hellre. Har provat, la väldigt mycket tid på att springa. Detta innebär inte,att jag inte tycker att det gav mig hälsovinster, för det gjorde det. Syre upptagning och kondition blev bättre men jag ökade i vikt. Jag har tagit mig runt Göteborgsvarvet två gånger vägande 40 kg mer än idag. Jag tror att jag skulle klara det bättre idag, utan träning. Jag tränade inte då heller.

Jag är tvungen att börja träna, för att klämma fram lite mer av det friska i min kropp och nu är det helt okey, om jag ökar i vikt. Jag tror nämligen, att nu har jag kanske nått fram till vad jag kan med hjälp av kosten, så där finns inte mycket mer att vinna.

Jag jämför inte mina blodsocker med någon annan än mig själv, för jag har använt alla vinster jag har gjort till att minska medicineringen. Det innebär att jag har inte mycket vingel utrymme för dumheter.

Den Olydige Diabetikern Lars Peder Lindblom

Kommentera

Stäng meny