Hysteriska försök att rädda kolhydrater.

Man kan inte falla mycket lägre än när man börjar skapa konstgjorda anledningar, till att äta kolhydrater.

Jag har som sockersjuk, snabbt insett att allt som höjer mitt blodsocker av det jag äter, skall jag undvika så mycket jag kan. Jag har tur för socker och kolhydrater, är icke essentiella (nödvändiga för liv). Jag kan utan att ta skada äta inga alls. Jag har inte valt att gå ut så hårt, då det blir jobbigt. Konsten är i stället hitta en nivå på ett väldigt lågt intag där man kan ligga kvar i längden.

Man började med att säga att inte äta kolhydrater skulle göra en orkeslös och sjuk. Tiden gick och inga sjuka dök upp och då skulle man bli sjuk på lång sikt. Nu är det så att vi är många som hållit på länge och vi blir bara friskare i vår sjukdom. Det verkar inte som det skulle vara skadligt, annat än för de metabola sjukdomarna, som bara försvinner.

Det kommer sedan nya försök att göra kolhydrater nyttiga och det är mer eller mindre fantasi eggande och har man jobbat med foder till djur, med olika typ av matsmältning, blir det svårt att förstå hur de tänker. Nu blir vi sjukare av att inte äta fibrer, fibrer som vi inte kan smälta eller ta upp. Man har gett oss en liten bit kolhydrater som vi kan smälta, behöver vi inte längre äta. Nu skall vi bara äta sådana kolhydrater vi inte kan ta upp.

Växtätare bygger hela sin existens på att smälta fiber (cellulosa). Det görs av bakterier och svamp i stora magar eller tarmar. Kon och idisslare, har stora förmagar, de har inte vi eller som hos häst och gorilla, stora grovtarmar, det har vi inte heller. Grisen är ganska lik oss i sin mage, men den har en klar skillnad den klarar att smälta fibrer, den kan äta hö och halm. Det kan inte vi, hur gärna vi än vill.

Nu blandar man sant och falskt, för att marknadsföra kolhydrater. Vi är beroende av att ha många sorter bakterier i magen för att må bra. Nu skall vi äta osmältbara fiber för att må bättre. Skulle detta vara sant så mår alla köttätare skit, för de äter inte fiber. Jag tror det är viktigt att inte beskriva en matsmältning hos en växtätare och påstå att det gäller människor. Det skall gynna de ”goda” bakterierna och de blir väldigt fel här. Bakterier går inte att dela i goda och onda. En bakterie på fel ställe, kan bli dödlig och det hjälper inte att den anses vara god och nödvändig i en annan miljö. Det finns bakterier som ger sjukdom (patogena) och de skulle sannolikt ha svårare att bli goda bakterier.
Man måste ha klart för sig att det är vi som sorterar bakterier och det görs om hela tiden. Bakterier byter släkt och familj, samtidigt får de nya namn. Jag kan inte utan viss försiktighet diskutera med en ny utexaminerad veterinär.

Tro inte man kan sortera bakterier i onda och goda.

Den Olydiga

Lämna ett svar

Stäng meny