Iatrogen eller utan personligt ansvar

Iatrogen (gammalgrekiska: av läkare orsakat) betecknas som sjukdom orsakats av läkarvård eller sjukvård. Begreppet används huvudsakligen då läkarvården orsakat skador på hälsan och är i allmänhet uppfattat som negativt.(wikipedia).

När det gäller vad som orsakas av dålig vård och direkta felaktigheter i läkararbetet, så undrar jag stillsamt varför, har det blivit så här. Eller är den girighet, som omöjliggör att hjälpa personer att må bättre. För vissa sjukdomar borde det var enkelt och självklart.

Sockersjuka tål inte socker utan att de blir sjukare och kräver mer vård. Varför säger man då inte bara rakt och ärligt, varje sockerbit eller dess motsvarighet, kommer att ge dig problem på sikt. Biten med socker är inte helt hopplöst, där kan man få de flesta att förstå. Sedan kommer det stora problemet, de ”nyttiga” kolhydraterna som vi enligt de officiella kostråden skall få mer än hälften av vår energi från.

Jag utmanar den som kan visa att vi hantera dessa sockerkedjor på annat sätt än som glukos. Det finns osmältbara saker, som vi inte kan smälta och ta upp. Men hur kommer man från den blodsocker höjande effekten från kolhydrater, som redan i munnen börjar bli glukos. Varför skall jag som har en trasig kropp som inte klarar glukos äta kolhydrater. Varför påstår man att det är farligt att undvika det jag inte tål.

Hur kan insulin som tillverkas av gen modifierat mögel, vara så nyttigt, att man måste äta extra socker och kolhydrater, för annars får man inte tillräckligt med insulin. Det finns ingen som kan lev utan insulin, men det räcker med den insulin som kräva för att hålla blodsockret lågt, när man fastar. Den nivån kan man aldrig gå under, när det gäller insulin dos.

Jag önskar att läkare och dietister, hade ett ansvar för vad de gör. Man leker med andra personers hälsa på ett otäckt sätt. Vill du skada någon riktigt jävligt, så börja jobba i vården med sockersjuka.

Jag och mina vänner, har löst hur man fixar typ2 diabetes, vi kommer inte att få några pengar för detta, vi gör. För det är så enkelt ät inte det du inte tål. Man behöver inte gå ner på noll, när det gäller kolhydrater och socker, men jag har inte sett någon hitta en gräns där blodsockerkontrollen blir sämre. Med ett undantag, Anna Hallén, som säger typ2 på strikt får högre socker för det är så stressigt att äta så. Jag har inte lidit speciellt mycket av min kost och striktare har alltid gett lägre socker.

Det allra värsta är att man kan aldrig sluta att äta sig frisk, för direkt man börjar äta det man inte tål, blir man sjuk igen. Det blir inga sötsaker hur gott det än skulle vara.

Lämna ett svar