Ibland blir det nästan rätt.

Mikronutrienter är vitaminer och mineraler som saknar kalorier.

Här har vi en massa saker som vi måste ha i oss för att må bra, trotts det pågår ett krig mot salt. Salt skall helst vara oraffinerat och inte det vita pulvret som bara är NaCl. Använder man det bra havssalt, får man i sig de mineraler man behöver. Det blir inte något problem med vitaminer så länge man äter bladgrönt, som växer ovan jord.

Sedan jag börjat med LCHF så äter jag mer grönsaker än tidigare och så är det nog för det flesta. Trotts det så påstås det alltid en massa om LCHF och vad man äter, men jag som ätit så länge och ger andra råd känner inte igen mig. Dietister varnar aktivt för LCHF och jag har inte hittills fått en bra förklaring till dessa varningar annat än en massiv okunskap. Det kan inte vara så att jag skall vara tvungen att försvara, någon annan kost, som enbart är ett hjärnspöke hos en dietist och inte har någon anknytning till verkligheten.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Har alltid – sedan jag själv började äta lchf – sett det som en väldigt mångsidig kost. Så vari finns den påstådda enformigheten? Ingen aning , jag har inte sett den! Och inte är den ensidig heller! Variationer finns i det oändliga – rena matvaror som kan varieras hur mycket som helst!

  2. Det finns många fördomar om LCHF, jag hade också det innan jag satte mig in i hur det fungerar.

Lämna ett svar

Stäng meny