Inget sött är bra

Myten om det nyttiga söta.

Det finns inget sött som är nyttigt, hemskt ledsen, men det fungerar inte så. Jag blir beklämd av alla möjliga ersättningsprodukter. Det hjälper inte hur man gör, kaka är kaka och skall inte ätas av en sockersjuk.

Ibland när jag är på mitt besvärliga humör, så undrar jag om inte de stora problemet för många som vill minska vikt, med LCHF. Att de äter en massa saker som inte är mat. Visst de finns en del som på grund av hormonobalans inte kan gå ner i vikt, och det måste lösas först.

Men alla dessa kakrecept, där det är så illa att man måste bara äta en liten bit för att det skall fungera. Alkoholisten kan inte bara ta en sup, det vet alla. När man har ett stört ät mönster, kan man inte ta bara en kaka.

De du inte kan äta dig mätt på utan att bli sjuk, skall du inte äta. Saker som gör att man måste ta mer medicin för att klara att äta dem, är bättre att undvika.

Befria oss från dessa recept, jag har slutat att läsa recept helt, för det går inte att använda. Skaldeman i sin bok GI-noll har bra recept, men annars är nivån på väg nedåt. Det jag aldrig skulle tänka mig att äta, för att jag är rädd om min kropp, vill jag inte se som nyttigt. Det är samma skit som Coca-Cola life och Pepsi true. Det blir inte bättre för det inte är gjort av ett stort företag.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny