Insulin den livräddande, mördaren

En överdos av insulin leder snabbt, till för lågt blodsocker och döden. Det skrivs regelbundet om dessa dödsfall och personer som klarat sig genom små barn agerat. Jag köper inte att en dödlig överdos av narkotika, skulle vara värre. Man är så död, man kan bli vid bägge tillfällena och det finns möjlighet att rädda bägge med rätt utrustning och kunskap. I en stressad situation kan en dubbel dos av insulin, döda även den skötsamma.
Jag är närvarande på Facebook nästan alltid, det gör att jag får PM och följt många överdoser. Det som förvånar mig mest, är att många som använder insulin inte har rätt saker hemma. Druvsocker tabletter, som man låter smälta i munnen, tas upp direkt i blodet, direkt i munnen. Strösocker måste spjälkas av ett enzym innan det tas upp. Läkaren kan även skriva ut injektionslösningar, för de som har stora problem.
Att inte ha sin diabetes under kontroll, är nästan alltid beroende av ett för stort intag av socker eller kolhydrater. Nu har informationen, blivit ännu svårare att nå fram med, då det har kommit nyttig och livsnödvändiga kolhydrater, i form av bönor. Man gör livet till ett helvete för en del som provar och inte helt uteslutet så finns det några som tål det. Jag skulle vilja se en enkel enkät på hur det fungerar från de grupper på Facebook som rekommenderar bönor. Det finns en grupp som använder Skaldemans namn och rekommenderar bönor, vilket jag tycker är oförskämt, då Skaldeman inte stöder bönor. Bönor är inte LCHF.

Den Olydiga Diabetikern Lars LIndblom

Lämna ett svar