Insulin hjälper inte mot socker

Socker, insulin och blodsocker.

Man kan som diabetiker inte ha ett bra förhållande till socker, för de höjer blodsocker kraftigt och snabbt. Alla snabba kolhydrater är socker efter en liten stund i kroppen. Äter man detta höjer man blodsockret snabbt och mycket. Man får snabbt höga värden. Samma sak som en som dricker starksprit direkt ur flaskan (man blir full), det är nyttigare att ha en rimlig inställning eller att bli helt nykter.

Sedan skall man fixa detta med insulin, man trycker i sig massor av insulin, för det behöver man och räknar på kolhydrater. Man räknar lite fel och överdoserar insulin och åker längst ner i botten i blodsocker och får en känning. Man häver den med att idiot äta kolhydrater. Det kretslopp upp och ner har en orsak (kolhydrater och överdos av insulin).

Man försvarar detta och säger att det är extra viktigt att typ1 får göra så här och ingen annan än typ1 förstår detta. Jag tycker det är intressant att man gör om samma sak, gång på gång, utan att prova ändra något och att lära sig att det inte fungerar.

Snälla snälla prova med mindre kolhydrater. Jag vet att jag inte får skriva så här, utan att många blir arga, men jag tänker fortsätta. Jag välkomnar den som har en bättre lösning än mindre kolhydrater.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny