Jag saknar de magiska orden

Att veta, att man har rätt och inte kunna förklara det. Att inte hitta de ord som behövs. Jag har provat vårdens variant av kost och jag har provat ät mindre och spring mer. Vi är många i min ålder som har provat, länge och intensivt.

Jag blir inte så lite arg, när en person på livsmedelsverket, svarar det är inga fel på våra råd, men vi når inte ut med dem. Det är kostdoktorns fel att de inte hinner, för de har bara suttit och svarat på kritik. Alla blir bara fetare och kostråden är och var riktiga. Man skall äta mer margarin i stället för smör, var en bit av budskapet. I samma takt som margarin försäljningen steg, så öka vikten. Men denna ökning innebär inte att folk försökte göra som kostråden sa, för hade man gjort som kost råden sa, då hade vi haft en kraftig ökning av vikten. Jag vet hur jag har gjort och när jag äter efter andra tanke gångar, så blev jag normal viktig. Det som är mest konstigt med kostdoktorn, Sten Sture Skaldeman och Annika Dahlqvist, är att det bara förklarar den senare halvan av deras misslyckande. Mer än halva tiden av kostråden från Livsmedelsverket, ligger innan LCHF rörelsen startat.

Jag lyckas med det jag gör och behöver inte skylla på att ni inte gör som jag säger. Jag har inga problem att förklara och att få folk att jubla över sin hälsa. Livsmedelsverkets variant av kost råd ger inget jubel, men den ger en lön, betald av skattemedel. Det hade blivit mer samhällsriktigt om det gick ut pengar, till alla de som jobbar hårt och gratis idag. De som har råden som fungerar.

När vi lyckas med det vi gör, så är det enbart enskilda individer och det vi berättar om, är anekdoter. Jag skulle av hela mitt hjärta, be dem om att plocka fram en person, bara en person, som kostråden de ger, har fungerat för. Sedan kan jag ta fram tio eller hundra personer, för varje sådan person. För de har ingen anekdot att berätta, men det är inte deras fel, för vi lyssnar inte på dem.

Jag tycker ibland jag går runt i en cirkel av ord, där jag inte hittar det rätta ordet. Det magiska ordet, som gör det självklart för alla.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Som vanligt på pricken Lars! Du äger de magiska orden. Nu skulle jag bara önska att det inte var bara vi som dissar SLV:s kostråd som läser dina kloka ord. Jag är själv en av dessa anekdotiska personer som genom att äta kolhydratfattigt fått finfin blodsockerkurva och tappat 45 kilo på mindre än tre år.

Lämna ett svar

Stäng meny