Jag vill inte hjälpa dem, som inte vill ha hjälp

Jag vill inte bråka med dem som inte vill. Det är totalt meningslöst och leder bara till konflikter. De som vill ha hjälp skall få hjälp av mig. Det finns en del saker jag inte tål det är folk som ljuger, helt utan någon form av själv behärskning. Jag försöker låta dem vara i fred, men ibland går det inte. När det ger sig in och påstår saker om kost och diabetes, så har jag ett krav, det skall stämma med verkligheten och gör det inte det, så är det inte jag som bluffar och det är inte min blodsockermätare, som mäter fel.

I en diskussion med en dietist, blev jag beskylld för att inte kunna mäta mitt eget blodsocker. Denna människan, gjorde mig så arg att jag starta olydiga. För mer frukt var det sista jag behövde, nu är det 3,5 år sedan och jag är lika knöligt envis med att bara vilja hjälpa dem som vill ha hjälp. Men jag har en sak jag inte klarar det är när folk plockar in pengar till sina företag på rena felaktigheter. Jag tänker inte backa på den punkten, det finns inget bättre sätt för en typ2 att äta än LCHF. Sedan kommer det som jag säger av egen erfarenhet och beroende av andras erfarenhet. Mindre kolhydrater, ger lägre blodsocker. Det finns ingen gräns där det blir för lite.

Det går inte som typ2 att uppnå någon negativ effekt av att försöka nolla kolhydraterna. Sedan att det kanske inte är nödvändigt att göra det hela tiden, är en annan sak. Men högre blodsocker får man inte, även om Anna Hallén skriver det. Det är bedrövligt att någon som jobbar för pengar går in och saboterar den information, jag delar med mig helt utan kostnad. Jag anser att det är helt befogat att ta det väldigt försiktigt med hennes råd, när det gäller sockersjuka.

Om någon tycker jag har hängt upp mig på detta så har ni helt rätt, väljer man att blockera och ta bort mig, så kommer jag bara fortsätta att skriva. Till jag får en förklaring på varför hon tror att alla mina vänner har fel, när det gäller blodsockret, kan det bero på att ingen av oss kan mäta blodsockret. Jag bestämmer inte vad som är LCHF, så därför har jag gått över till att äta mat och bara undvika det jag inte tål längre, socker och kolhydrater. Det finns inga snälla kolhydrater, säger min blodsockermätare och den ljuger aldrig. Om man inte klarar att låta bli att äta kolhydrater, så kan det finnas möjlighet att äta kolhydrater, om man inte har sockersjuka, för då är det kört. Dåliga råd är jag inte intresserade av och när man kör en light version på livsmedelsverkets råd, så lär inte resultatet bli så lysande. Jag har inget problem med min vikt och jag tränar inte mer nu än tidigare, för jag tränar inte. Jag går hund promenader. Vikt ökning är kostrelaterat, inte beroende av hur mycket man tränat. Vi har rullstols bundna som minskat i vikt och lyckats hålla sin vikt. Nu finns det hälsofördelar med att träna, men viktminskning är inte en av dem.

Ät mindre och spring mer, vet man sedan länge att det inte fungerar. Det är bara att försöka hitta positiva resultatet över tid, så vet man att det inte fungerar.

Lämna ett svar