Kalori lögnen

Om man äter mer än man förbränner, då skall vikten öka. Ät mindre och spring mer, fungerar inte det vet alla människor som varit överviktiga länge och provat olika råd.

Mycket kalorier in och liten rörelse, skall ge vikt uppgång enligt detta. Men ingen pratar om hur många kalorier som passerar genom kroppen och vi skiter ut. Det vi skiter ut av energi, kan knappast lagras som fett på kroppen. Kan ni hjälpa mig att hitta uppgifter om energi innehållet i skiten, för det måste ingå om man skall räkna med energi. Den energin som vi inte använder och skiter ut ger hur hög verkningsgrad kroppen har. Hur mycket av energin i socker tas upp som energi i kroppen och hur mycket tas upp av fett eller protein.
När man hävdar att man kan banta genom att äta lite av vad som helst, kräver det att verkningsgraden för energi omsättningen är samma, för alla olika sorters mat. Jag tror att det är mycket skitsnack och lite kunskap, när det gäller kost råd.

Äter man LCHF, så går man ner i vikt och har jämna blodsocker. Samtidigt ger de lägre insulin nivåerna mindre inlagring av energi, som fett.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Är det inte rätt individuellt hur mycket energi man skiter ut?

    1. Det är beroende av vad man äter. Socker tas alltid upp i sin helhet och det som inte äter LCHF bör ta upp mer energi från maten.

  2. Glöm sedan inte det bruna fettet. Det är vanligt vitt fett men innehåller massor av mitokondrier som producerar enbart värme i stället för energimolekylen ATP (AdenosinTriPhosphate)
    Detta gör att små barn kan hålla sig varma i kalla miljöer men det ger ingen ATTP-energi till kroppen.
    Därmed kan kroppen omvandla mat med olika mekanisk verkningsgrad mellan noll och omkring 50 %.
    Är den mekaniska verkningsgraden noll så bränner vi bara ättiksyra till värme utan att kunna röra på oss, bränner vi ättiksyra till ATP kan vi röra på oss

Lämna ett svar

Stäng meny