Kan dietister något om fasta

Jag kan när som helst fasta 14 dagar och jag har inte dött av det (ännu).

En svårt sjuk sängliggande person trycker man i lika mycket energi, som en som är uppe och rör på sig, när det gäller mängden kalorier. Visst kan det vara viktigt att få i sig de nödvändiga näringsämnena och tillräckligt med protein, men att ge en diabetiker socker för att uppnå ”rätt” mängd kalorier, är bara så otroligt korkat.
Nu är jag visserligen part i målet, då jag tycker, att det vi äter skall leda till en friskare kropp, inte en sjukare. Jag jobbar därför hårt och envist för LCHF och har gjort så i mer än 4 år. När man ger en överviktig stor kraftig man sondmat, så borde problemet inte var antalet kalorier är för få och är man då även diabetiker borde man inte välja socker, som källa till energi.

Nutrison Energy Multi Fibre
Innehåll per 100 ml
• 153 kcal
• 5,8 g fett från raps-, solros- och fiskolja samt MCT-fett
• 18,4 g kolhydrat från maltodextrin (majs) samt glukossirap
• 1,5 g kostfiber
• 6,0 g protein från från vassle, kasein, ärt- och sojaprotein
Vitaminer och mineraler är tillsatta så att 1000 ml (1530 kcal) tillgodoser dagsbehovet enligt RDA.

Finns i 500 ml och 1000 ml

Det sorgliga med denna produkt är att den säkert inte är billig, men den innehåller inget som är dyrt. Den innehåller det billigaste valet av allting och det skulle inte gå att göra mat av det innehållet. När det gäller att använda vegetariskt protein, skulle jag personligen vara försiktig med tanke på högt innehåll av lektiner.

Kan någon komma på någon maträtt som skulle kunna lagas av detta.
Valet av fett är inte uppdaterat och går på gamla rekommendationer, det var länge sedan jag använde raps- och solrosolja.
Sedan att man använder det billigaste sockret gör att jag nästan är beredd att ge upp, då vanligt socker inte är dyrt.Jämför detta med vad som står på förpackningen till hund- och kattmat, så tror jag ni har svårt att hitta så mycket lågpris råvaror, i en produkt. Finns det inte någon lägsta nivå, på vad vi stoppar i våra medmänniskor. Det här är för mig den optimala skräcken, att bli utsatt för någon som behandlar andra som maskiner och ovan på det inte tar hänsyn till sjukdomar som diabetes. Är vården vår tids ersättning för ättestupa, där vi snabb dödar de som inte är produktiva längre.

Analyserar man vad sondmaten innehåller, så innehåller den säkert allt som krävs och uppfyller därför alla krav. Men den är fortfarande tillverkat på billigt skräp.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar