Kan man tjäna pengar

Man kan tjäna mycket pengar, på att lura människor. Det verkar som ett rymligt samvete är en av grund förutsättningarna, för att bli rik.
Mannen som upptäckte insulinet, skänkte bort patentet, på insulin. Han hade en sund syn till att hjälpa, men rik blev han inte och lurade blev alla insulin beroende. För man tillverkar inte längre det som är billigt. Det behöver inte ha med funktion att göra, utan det är mer en fråga om att ändra så mycket att man kan få ett nytt patent.

Man säger att man tillverkar insulin, som är bättre. Knappast bättre än originalet, men det är inte bara, att det är bättre utan det är vinsten och patentet som är viktigt. Man tar ut överpris så länge patentet ger en monopol ställning på marknaden. Denna jakt på nya ändringar, som skall göra att man kan sälja en medicin dyrare än vad den behöver vara. Skapar problem, tänk nu om den nya medicin faktiskt är sämre eller att den inte är bättre, men dyrare är den.

Man jagar hela tiden efter nya dunder medel, som skall fixa allt. Är det kanske så att vår enda uppgift är att betala och att det inte alls är viktigt hur vi mår. Vi måste bli duktigare på att prata om vad vi har för problem, av våra mediciner.

Kommentera

Stäng meny