Ketoner

Ketoner.
Man har en period när man mår dåligt och det varierar, mellan personer hur länge den varar. Ketoner är inget farligt vid lågt blodsocker och det är inte svält det är frågan om. Det flesta människor har ketoner i blodet på natten. Illamående och huvudvärk går över, det tar alltid en stund att ställa om. Salt och extra vätska kan behövas.
Jag har hållit på att äta så i cirka tio år och jag har inte tagit skada. Jag väntar fortfarande på den stora ”katastrofen”. Insulin liknade tillväxt faktor är inte insulin. Jag vet att man blandar och ger hela tiden. När det gäller barn finns det inte anledning att äta en strikt ketogen kost.
Man har snart 100 års erfarenhet på att behandla epilepsi (hos barn), med strikt ketogen kost. De blir mycket friskare av behandlingen, men blir lite mindre i växten och kommer senare i puberteten. Men det rör sig om allvarligt sjuka barn.
Det är stor skillnad på en ren ketogen kost och en kost med mindre kolhydrater.
Hela världen är full av fördomar, så det är inte enkelt. Men jag tycker att om det finns kunskap, kan man använda den och inte tro, att åsikter har samma värde.
Ketoner får man när man omsätter fett och om man inte omsätter fett eller använder fett, så slipper man ketoner.
Ketoacidos som uppstår om man inte har något insulin i kroppen kräver ett blodsocker som ligger över 15. Kroppens celler vill ha energi men den kan inte nå glukosen i blodet utan insulin. Detta gör att levern börjar tillverka ketoner helt okontrollerat. Detta är ett farligt tillstånd, men det kan aldrig uppstå vid lågt blodsocker och om man har insulin i kroppen.
En typ1 diabetiker utan egen insulin produktion kan aldrig sluta med insulin, men det krävs mycket mindre, än på en kolhydratrik kost.
Detta kan man läsa i den litteratur som läkare använder under sin utbildning.
Okunskap blir aldrig en variant av kunskap oavsett hur många gånger man upprepar den.
Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar