Konstigt tänkande eller dumhet

Medicin ett sätt att dölja symtom.
Jag har många gånger haft problem att förstå tanke gången hos dom som tycker, att man skall äta vad man vill och ta medicin efter det behov som uppstår. Frågor som ger mig en väldigt klar bild, av att det inte fungerar med kostråden av idag.
Hur mycket insulin behöver jag ta till ett halvt kg lösgodis.
Jag läste frågan och funderar på om man är fritagen från alla tankar på, att man själv har ett ansvar för hur man mår. Under tiden jag satt där och tänkte började svaren rassla in i den tråden på FB. Det kom många svar och ingen skrev och undrade, varför.
Varför skall en typ1 diabetiker äta socker, den mest självklara frågan av alla, ställdes inte. Man har en tro att man slipper komplikationer och att det är bara de som missköter sig som drabbas. Jag är tveksam om ett halvt kg lösgodis med tillhörande insulin passerar utan att ge spår i kroppen. Det är lite som John Wayne som fick lungcancer och opererade bort en lungan, men han slutade inte att röka för de, han började röka cigarr istället. Det är inte enkelt att tänka och det är lätt att dölja allt med mer insulin, ända tills insulinet slutar verka. Kommer det att hända (ja) och det har hänt redan. Helt klart kommer det att hända igen, 30% av befolkningen får en typ2 diabetes av kosten och typ1 diabetiker är inte immuna mot att få insulinresistans.
Lika självklart som att John Wayne borde slutat röka (han dog av magcancer), är det att diabetiker inte skall äta socker.
Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny