Kostbehandling typ2

Att kalla tallriksmodellen för kost behandling, när det gäller typ2 är så dumt, att jag förstår inte hur man tänker. Man skadar de man behandlar på de sättet. Det man kallar kost går snart över i tablettbehandling, det klarar man i cirka tio år  sedan sätter man in insulin som behandling. Typ2 två är resistenta mot insulin och blir fort sämre, med insulin. Man behöver enorma doser för att hålla blodsockret under kontroll. Sockersjuka är ganska snart utom kontroll. I genomsnitt ökar fasteblodsockret med 0.25 per år. Man vet att behandlingen inte fungerar och man har döpt det som händer till naturalförloppet. Detta vållande av kropps skada gör man om och om igen, utan att tänka efter.

Glukosintolerans behandlas med stärkelserik mat, som blir socker i kroppen. Man säger även att lite socker är okej.

Det är så enkelt: Ät inte de du inte tål

Vad händer om man inte äter socker och det som blir socker i kroppen, man blir friskare. Många som haft typ2 i 20 år kan sluta med insulin och annan diabetes medicin. Det är ganska spännande att en kunskap som beskrivs av läkare redan 1915 inte används. Visst var det mycket mer kniven på strupen då och man dog om inte hade egen insulin produktion (typ1). Nu har man haft ett antal år på sig att rätta till detta, men det händer inget, utan det är patienter som hjälper patienter. Det allra värsta som kan hända är att få träffa en dietist, de förmedlar en kunskap som är mer anpassad till att vissa företag, vill sälja sina produkter än vår hälsa.
Att inte äta det man inte tå gör att alla mår bättre, men vi har några som fastnar, med en stor övervikt och inte minskar i vikt. Det är inget konstigt i det, utan nästan alltid beror det på höga insulin nivåer, som hindrar att man förbränner fett. Detta går att fixa med olika varianter på fasta. Våran variant, Mat enligt Olydiga (MeO) gör att man blir friskare och minskar i vikt.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny