Kostrådgivare, är det kanske läge att styra undan från dem

Marknadskrafter.

Den som vill tjäna pengar, får gärna göra det. Vi har olika sätt att se på världen, jag är inte övertygad om att den sundaste och bästa är den som överlever och blir marknadsledare. Jag har några exempel:

-Monsanto
-Coca-Cola
-Pepsi


Listan kan göras väldigt lång, tyvärr är det inte alltid de hälsosammaste, som överlever. Man har i Sverige en modell, som inte fungerar när det gäller kostrådgivare. Det är ett stort problem, de finns ett antal av dem som är riktigt dåliga (farliga). Tyvärr är det enbart de som gör ett bra jobb, som förstår det jag skriver och tar åt sig. Idioterna blir bara arga och de kan jag förstå, de har lagt en hel hög med pengar på en utbildning.

Kostrådgivare är inget yrke, det är bara ett ord på ett papper som vem som helst kan skriva. Jag skrev tidigare att jag kan börja sälja sådana intyg, som inte innebär att inte någon form av kunskap krävs. Det enda som intyget säger är att den som skriver intyget, har gjort ”något” och anser att denna personen uppfyller de kraven man ställer. Jag önskar enbart att de som håller på med detta, organiserar de. Där man har en bransch, som styr vad som skall ingå och vilka krav som gäller. Idag är det inga krav på vad en kostrådgivare skall kunna, eller vilken bakgrund man skall ha.

Jag kan bli nästan tok arg när de börjar tro att de kan allt, Tony Berglund utbildad av Anna Hallén AB, säger att stelkrampsvaccin är onödigt.

 

Tony Berglund Stelkramp existerar knappt längre i Sverige, trots att vi som befolkning har ett högst mediokert vaccinskydd mot det numera. Många har vaccinerats som barn och sedan inte alls därefter, trots det har det bara förekommit enstaka fall de senaste 20 åren, och då oftast på nyanlända från s.k. utvecklingsländer. Så nej, jag ser inget behov av det, risken att drabbas av stelkramp är mindre än att få ett flygplan i huvudet, och det går dessutom att behandla med antibiotika om man nu lyckas med att få det.

Det räcker att man blir vaccinerad vid olycksfall, för att man skall klara sig. När man inte vet hur man använder ett vaccin bör man inte hålla på med rådgivning gällande detta.

Med den längd och innehåll på utbildningarna, som är idag, är jag tveksam till att det räcker, för att ge bra råd, även om man håller sig enbart till kost. För en del behövs ingen ytterligare kunskap, för att ge bra råd och för andra så finns ingen gräns hur mycket mer de skulle behöva kunna. När det gäller personlig hjälp, så erbjuder vi det utan kostnad också i gruppen Olydiga Diabetiker 3.0

I dag kan ”du” och jag starta en utbildning och dela ut diplom. De diplomen skulle inte vara sämre än andra diplom, jag tror även vi skulle kunna göra, en väldigt bra utbildning. För mig ligger det en bit till i detta, de som behöver hjälp, har oftast inte råd.
De allvarligt sjuka som inte kan jobba, har ett problem, det måste vara utan kostnad. Skall man sälja något måste det vara en bra produkt.

Jag ger bort en produkt som är bra, med hjälp av mina admin och medlemmarna i gruppen. Jag svara på alla PM jag får, orkar jag inte hittar jag någon som tar över. Gratis och medmänskligt är mitt sätt att jobba. Tyvärr har jag själv en väldigt klar bild av vad jag vill och jag är kanske inte så flexibel, som jag borde vara. Jag tål inte de som ger farliga råd som Tony Berglund gör nu.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny