Kunskap är viktig.

Man måste ha en klar inställning till sin omgivning och vara källkritisk. Tyvärr verkar det idag räcka med att använda fina bilder och ännu bättre löften. Allt detta pågår för att tjäna pengar. Jag är väldigt kritisk, till vad vården gör, när man använder läkemedelsindustrins reklam, som fakta och delar ut dem till sina patienter. Jag har nästan lärt mig att leva med det problemet och aktivt jobba med det. Den kampen har vi sakta börjat vinna, med hjälp av våra resultat.

Sedan kommer det nya med de rena idioterna, som ger alternativ till vårdens råd. Detta har jag svårare att hantera och det stör det jobb jag gör mycket mer. Det snabba fixen med bönor, är det senaste exemplet. Man har börjat godkänna kolhydrater, som även skall göra att man mår bättre och blir friskare. Det hade stört mig mycket mindre om man inte hade påstått att man skall äta LCHF, för då ger bönorna mer effekt. Kolhydrater till en lågkolhydratkost och det skulle bli bättre. Man gynnar de goda bakterierna och den dåliga kunskapen, gör att man enbart använder ord som onda och goda. Nu är det tyvärr så att ofta så är bakterier, alltid onda om de hamnar på fel ställe. Så att dela i onda och goda är en väl grov förenkling som inte håller.
Sedan kan man göra det ännu värre genom att dricka kolloidalt silver, det skall döda de onda bakterierna. Man gynnar och man dödar, man kallar sig kostrådgivare och tar betalt för dessa råden. Helt klart är att bakterier uppstår inte från tomma intet utan de måste komma till magen och tarmen utifrån.

Den som har störst antal olika bakterier i magen, bör vara den som är friskast. Tyvärr så har våra mat vanor utarmat mikroorganismerna i magen. Men jag tror inte en sak som i grunden är giftig och behöver speciell tillagning är lösningen. Bönor är inte LCHF.

Vi hjälper alla med LCHF, utan kostnad, i Olydiga Diabetiker 3.0

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny