Kunskap har inget bäst före datum

Kunskap gäller till den är motbevisad. Detta gör att jag letar gamla studier och inte sätter någon datum gräns bakåt. Det forskades mycket på kost och diabetes, fram till insulinet kom och på något sätt vill man inte ta i den kunskapen, för då är man tvungen att erkänna att LCHF har ett vetenskapligt stöd. Det är intressant att veta att bönor inte ingick i det som var ät bart då heller.

Det brukar heta att det inte finns kunskap och vetenskap. Tyvärr beror det ofta på att man lagt in begränsningar när man söker information, eller inte sökt alls. Jag har haft funderingar på att lägga ut en referens lista på gamla studier, men det känns meningslöst, för de som inte vill läsa läser fortfarande inte. Man brukar dra gränsen bakåt vi 1980 för då slipper man alla studier som inte har fettskräck. Eftersom jag i dagsläget inte har för avsikt att doktorera på min kunskap. Skriver jag enbart för mina vänner. Jag funderar på att göra en doktorshatt av detta. Men jag måste hitta en professor som vill handleda det och jag har inte börjat leta efter den personen ännu. Jag sitter nu i fel land, för att göra det och jag skall därför fortsätta att lära mig och samla kunskap, men jag skriver inte vetenskapligt för än jag måste. Nu och här är jag källan till det som står här.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny