Kvinnor blir lurade

Statiner är en kvinnofråga

Hur kan det komma sig att man skriver ut statiner till kvinnor när det inte finns vetenskapligt stöd, för att det ger några hälsovinster.

Biverkningarna kommer i alla de slag och sorter, det går att läsa i FASS på nätet och se vad som händer, med den som äter statiner.

Man har en medicin som sänker kolesterol och man har en metod att mäta det. Där ligger det vetenskapliga i historien. Man mäter ett för högt resultat och sedan ger man statiner och får ett lägre resultat på hur mycket kolesterol det finns i blodet.

Men tyvärr där tar det slut, det hjälper inte mot något, när det gäller kvinnor. Hur läkare kan skriva ut det med tanke på alla de biverkningar det har, förstår jag inte.

Är läkare dumma eller bara elaka. Jag tycker man skall göra saker, för sina patienters bästa. Okey det finns ett alternativ till, att man gör det för personlig vinning. Jag förstår inte det som pågår och kan inte tro att den ekonomiska vinst maskinen, som statiner är, inte kan hjälpa en enda kvinna, men ändå skrivs ut till kvinnor.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar