Läkarnas bedrägeri

Dubbla budskap

En del av det läkare som tar till kniven och skär bort bitar av matsmältningssystemet och ger kroppen en livslång skada, uttrycker sin oro över långtidseffekter av LCHF.

Det ställer till det i deras värld att koststrategi, kan ge en stor viktminskning, på ett sätt som inte stämmer med deras egna teorier. Eftersom det är ganska klart att vi inte dör av det direkt, utan blir friskare, så måste katastrofen komma senare. Långtidseffekten kommer att drabba oss, med vad vet ingen, men alternativet att de hela sin karriär, inte vetat vad de pratat om, känns nog mindre frestande som alternativ.

Alla kan inte äta LCHF är nästa dumhet från deras sida, visst kan man ha mer eller mindre problem med allt. Men att inte kunna undvika socker och kolhydrater, är ett ganska fantasilöst påstående. Det som ställer till det för LCHF, är att man använder fett som energi källa. Fettskräcken är väldigt stark.

Om man pratar om myter och halv sanningar tror jag läkarna vinner stort. De lyckas inte få ner människor i vikt, annat än väldigt kortsiktigt. Vi löser saker på vår fritid utan resurser och hjälper många. Det är inga underverk vi skapar, de är bara en anpassning till vad våra kroppar klarar av, alldeles av sig själv.

Forskningen har, om man räknar från Banting kom ut med sitt häfte, haft mer än 150 år på sig att hitta faran med att undvika kolhydrater. Man har inte gjort det än.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har en kommentar

  1. Det är ännu värre.
    Kom ihåg att Linné 1732 gjorde sin Lappländska resa och beskrev samernas kost som nu skulle betraktas som strikt LCHF med litet bär i säsong på hösten.
    Fortfarande 285 år senare äter samerna en LCHF-kost då de är ute i naturen.Inte har de fått komplikationer än.

Kommentera

Stäng meny