LCHF är bäst

Man kan svälta och fasta, vilket sänker blodsockret. Man kan springa ner sitt blodsocker, men enklast och bäst är LCHF.

Insulin är det hormon som styr inlagring av fett och även ser till att blodsockret hålls på en normal nivå, Kolhydrater och socker ökar insulin behovet, då man får högt blodsocker av äta de. Detta ger inlagring av mer fett. För att undvika att det sker, så kan man dra ner på kolhydrater och socker till så lite som man kan klara.

Begränsar man energi intaget, så riskerar man att man hamnar i svält läge och att kroppen sänker ämnesomsättningen. En låg ämnesomsättning är inte önskvärd och för att slippa, att det blir så, får man använda fett som energikälla.

Även om man äter mer energi än vad man gör av med så minskar vikten (för de flesta) och alla får bättre blodsocker. Att det blir så beror på att behovet av insulin blir lägre och med mindre insulin, så blir det mindre inlagring av fett. Man behöver inte träna för att detta skall fungera och jag har vänner som inte kan träna som fått det att fungera. Vist kan det gå enklare om man rör sig mer, men man behöver inte plåga sig,
Fett gör att man blir mätt, man behöver inte äta varannan timme för att hålla hungern i schack, så efter ett tag brukar de flesta äta färre gånger per dag och mindre mängd. Man mår bra och är inte hungrig.
Mäter man ketoner så kan man ha upp till 3.0 i ketoner i vila och ännu högre vid arbete, med kroppsansträngning.

Den Olydiga

Lämna ett svar