LCHF är enda rätta sättet, att äta för typ1.

Jag har länge försökt att inte skriva i klartext hur dumt det blir när typ1 måste ha socker och kolhydrater.

 

  • Typ1 är inte sjuka de är bara brist på insulin.
  • Tar man bara insulin i förhållande till det man äter, så fungerar det bra.
  • Insulin är inte farligt, det är ett naturligt hormon.

Att i detta läget veta att en diabetiker inte lever lika länge och att komplikationer finns kvar, gör det svårt att inte skrika högt. Det drevs som en rättighets fråga att kunna äta som en frisk när det syntetiska insulinet kom. Det lanserades väldigt snabbt, med hjälp av diabetesföreningarna och prövningarna av säkerhet var inte gjord. Man hade inte publicerat det vetenskaplig grundlaget. Nu kan den som vill leta information om detta och det är en stor skandal, där man i praktiken sparade pengar, på att utsätta alla insulin användare för en risk. Det gick inte helt smärtfritt och man tystade därför ner biverkningsrapporterna.
Man vet att snabbt pendlande blodsocker är skadligt för kroppen och nu börjar man argumentera för att använda Hba1c, som en bild av hur bra skött diabetes man har. Tyvärr, ser man inte de snabba svängningarna då. Två personer med samma Hba1c kan var olika sjuka, beroende av hur stabilt blodsockret är. Man måste hela tiden ligga steget före för att veta vad som händer.
Det kan även vara så illa att det är insulinet som ger skadorna. Jag vet inte om det är så, men dålig blodsocker kontroll följs alltid av mycket insulin.

Ha helt klart för er att det var en marknadsföringsavdelning, på ett läkemedelsföretag, som kom med, ”rätten att äta som en frisk” och det är bara en väldigt bra marknadsföring för insulin.

Att inte äta det som kroppen inte kan hantera längre, kolhydrater och socker. Ger ett mycket enklare liv med en lättinställd diabetes, med ett lägre behov av insulin.

 

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny