LCHF är enkelt

Jag har hållit på länge nu, att skriva om LCHF och kost. Nu har jag ett tag, pausat från skrivandet och det kan vara nyttigt på många sätt, man hinner tänka genom vad man gör och varför man gör det. För mig är LCHF enkelt och behöver inga kostrådgivare eller konstiga böcker. Nu har det snarare bli en tävling i att komma på nya dumheter, så man kan fortsätta att sälja sina tjänster, som ingen behöver. Man ger sig själv rätt som kostrådgivare, att med en kort och ofullständig utbildning, sig i kast med allt, man tror man är bättre än vetenskap och läkare. Det är illa nog med alla konstigheter, som kom gällande kosten. Nu rekommenderar en del av dem kolloidalt silver och har inte byggt under det med kunskaper, utan det räcker med internet myterna. Sedan finns det även ett starkt vaccinationsmotstånd. Bönorna är bara en liten bit av det, som förstör LCHF.
Jag har backat undan och tänkt, resultatet blir att jag är tvungen, att ännu hårdare jobba mot dumhet och okunskap. Jag har inte valt fel väg när jag jobbat mot avarter, men det ger inte samma tillfredsställelse, som att bara hjälpa dem som vill ha hjälp.

 

 • Inga råvaror med mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram.
 • Kryddor kan ha mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram.
 • Använd mättat fett.
 • Välja helfeta produkter aldrig fettreducerade.
 • Köp lokalproducerat och färska råvaror, om det är möjligt.
 • Välj kött med mycket fett.

Jag förstår inte att man kan hålla på med rådgivning runt detta och försörja sig på det. Mitt val har varit att skapa grupper, där man skall hjälpa varandra. Nu fuskar jag lite eftersom, jag jobbar med en admingrupp som fungerar som kostrådgivare. Jag skulle utan att bryta mot några regler, kunnat ut nämna alla i admin till kostrådgivare och sedan skriva ett diplom till alla och då kan de sätta upp diplomet och börja ta betalt.
Kan någon förklara för mig varför man betalar för något man kan få gratis och eftersom vi är många så kan vi oändligt mycket mer, än vad en kostrådgivare har möjlighet att lära sig. Jag är olydig, för jag tycker, att alla skall ta hand om sig själv och inte bara blint lita på råd. Nu har jag helt gett upp hoppet om kostrådgivarna i stort, det finns bara några enstaka personer, som fungerar. Det är inte nog med att inte vården fungerar och det har jag nästan vant mig vid, nu. Nu fungerar inte det alternativet, som byggts upp längre. Man bjuder in det godkända kolhydraterna i LCHF sammanhang.

LCHF var för enkelt och gick inte att tjäna pengar på, det är den enkla och bittra sanningen.

Den olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Jag skulle nog vilja drista mig till att säga… Det funkar just för att alla människor vill inte ta eget ansvar, det är för jobbigt, då är det enklare att köpa någon annans sanning. Sen kan man säga, jag försökte men det funkade inte. Att ta personligt ansvar i att förändra kostar så mycket eget arbete, de flesta vill inte. Samtidigt som det finns människor som samtidigt ser ett tillfälle att tjäna pengar på andras ovilja o osäkerhet. Motståndets enkla lag. Att samtidigt få uppmärksamhet samtidigt som man tjänar på det… Kommer vi aldrig komma ifrån

 2. Jo men det är ju den övergripande jargongen att man skall, till maximal utsträckning, göra pengar på precis allt – och helst på sådant som är såväl effektivt som populärt och trendigt! Då är det hur lätt som helst att lägga LCHF (lågkolhydratkost) som grund och därefter tillsätta valfritt tillskott (som exempelvis dessa bönor). Sedan när vikten försvinner (helt och hållet tack vare LCHF-grunden) så vinklar man istället all förtjänst till sitt valda tillskott (bönor). Lite marknadsföring på det och POFF så kan pengarna börja rulla in för sin ”unika idé”.

  Samtidigt blundas det helt och fullt åt hur ofantligt mycket man lurar alla människor som hoppar på den nya hajpen, alla som börjar vräka i sig bönor och sedan får stå ut med blodsockerhöjningar och insulinpåslag av sällan skådat slag. Människor som inte ens har diabetes eller tillgång till blodsockermätare – människor som blint tror på att de äter något hälsosamt och inte ens vet av riskerna med vad de stoppar i sig. Känns olustigt lika de större läkemedelsföretagen och deras hänsynslösa strävan efter pengar – på folks bekostnad såklart, såväl monetär som hälsomässig.

 3. Jag är med i flera grupper här på FB och ååhh vad jag irriterar mig på alla dessa bloggare som vill slå sig fram. De lägger in flashiga inlägg, med bilder och text, från sin bloggar och fullständigt mosar pågående diskussioner. Det går enbart ut på att tjäna pengar varför skulle man annars vilja sälja kokböcker på att tillaga bönor? Hon har inte gett ut den än men gör redan reklam för den och även sina tidigare böcker som för övr inte är LCHF. Eller som en annan bloggare, som tidigare gått ut med blodsockerkontroller och ketoner på ett ohälsosamt sätt till LCHF grupper får övertag i en grupp med bilder på magen, sex pack, och kroppsfixering. Nu verkar det som folk blivit galna och ska kontrollera hela tiden att de är i ketos för att förbränna maximala fett eller/och kontrollera ”vad man tål att äta”. Vart är vi på väg när det tillåts tom i LCHF tidningen?

Lämna ett svar

Stäng meny