LCHF är inte svält.

Hela tanken med LCHF är att det inte är någon ransonering av mat. Den största fienden i att må bra är hunger och sug. Men det är ingen kaloriräkning inblanda i det som görs, man skall äta sig mätt.

Det är en ren okunskap, att blandade in de personer med ätstörningar, som ofta har en kropp i svält, med brist på allt. Jag har aldrig gett rådet ät mindre mat och kommer inte göra det, jag är enligt Sten Sture Skaldeman inte helt renlärig, då jag använder fasta, som ett råd till vissa. Det är bara en sak vi undviker det är socker och då måste man även undvika kolhydrater, då de blir socker i kroppen.

Även jag skulle använda socker till svältande, för där fungerar inte organen normalt. De anorektiker som gått in och ätit LCHF, har ökat i vikt till en normal vikt. Det ställer dock krav på att det är frivilligt, vi kan inte fixa ätstörningar. Tyvärr drar jag till mig folk med ätstörningar och det kan bero på att jag inte har en massa åsikter om vad de skall göra och inte göra. Vi pratar om vad man vill och inte vill. Dessa personer är mina vänner och inget annat, jag har varit sjukligt fet när jag började med att prata med dem. Jag ville veta vad som skilde mig från dem och det har jag inte helt klart för mig ännu, men jag jobbar på det.

Diabulimi  är en avart som jag gärna hjälper till med, tyvärr dör de ofta unga av skador, på främst njurarna. Det är typ1 som väljer att inte ta tillräckligt mycket insulin, för att kontrollera vikt och utseende. Höga eller väldigt höga blodsocker, är de val man gör för utseendets skull, för utan insulin ingen fett inlagring.

LCHF ger normala blodsocker och aldrig för låga blodsocker, det ger lägre nivåer av insulin och mindre behov av insulin. All glukos som kroppen behöver kan kroppen tillverka. Det finns ingen möjlighet att äta sig till för låga blodsocker. Det krävs långvarig svält om det räcker, är inte hellre säkert.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny