LCHF kräver tålamod

LCHF är ingen ny kost, det är en kost som har sitt ursprung snart 200 hundra år tillbaka i tiden. Nu väntar man sig att allt skall lösas direkt, som om en häxa svingar sin trollstav. Det tog tid att bli fet och överviktigt, det hände inte på en dag. Det tog ännu längre tid innan läkaren sa att du hade diabetes (typ2). Detta som tog många år att bli sjuk av skall, kosten fixa NU. Det händer för sakta och man har inte tålamod. Man blir ett enkelt byte för alla snabba saker som skall fixa allt snabbt och smidigt. Helt utan vetenskaplig grund eller ekonomiska vinster. Tyvärr är det lätt att bli lurad, för det finns enorma vinster i att lura dig. Det finns inga nyttigare kolhydrater, det finns de som skadar snabbt och det finns det som skadar långsamt. Jag har ännu inte hittat nyttiga.
Jag får ofta höra att typ1 inte har något att vinna på LCHF, men det finns inga undantag, alla vinner på mindre socker och kolhydrater. Nu är jag en snäll människa som tycker alla kan bestämma hur mycket det vill ta i. Min erfarenhet säger att alla vinner på LCHF.

Nu när en del säger att bönor är det bästa som hänt, men inte har något bevis att visa, så önskar jag att man snart kommer att kräva bevis av dem. Nu har det även kommit, nyttig potatis. Jag tror inte på detta och det tar tid från att hjälpa, de som vill ha hjälp, med att äta LCHF

Jag rekommenderar alla att läsa en ny bok Lore of nutrition, den ger en tydligare bild av vad kost handlar om.

Boken finns här och går att beställa och läsa på dator eller platta.

Jag använder elektroniska böcker mer och mer, då det följer med hela tiden. Det går att läsa på mobilen också. Min önskan är att alla skall kunna så mycket att inget nytt skräp, skall kunna marknadsföras och lura dem på hälsa och pengar.

Kolhydrater kommer aldrig att bli nyttiga, vad än två diabetiker skriver i sin bok.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar