LCHF vid diabetes är en gammal lösning

Professor Petrén i Lund sa: När vi nu kan ge Insulin och bra kost, då är problemet med sockersjuka borta.

Tyvärr blev det inte så, det blev en jakt på pengar och vinster. Trotts att upptäckten av insulin skänktes bort, så hjälpte det inte. Det blev ett sätt att tjäna stora pengar för läkemedelsindustrin. Tyvärr kan man även säga, att sämre kostråd ger högre vinst. LCHF för alla sockersjuka skulle leda till konkurser för vissa av företagen. Ni kan därför se att de sponsrar Diabetes föreningar, som ett sätt att få mer kontroll över det som händer. Tyvärr är ekonomiskt oberoende en livsviktig sak, om man skall ha kvar sin trovärdighet.

För att ni själv skall kunna bedöma denna perioden med kost som enda behandling, delar jag en bok på engelska. Den som äter LCHF kommer att känna igen mycket, men tyvärr var de flesta typ1 och de framgår ganska tydligt, att det inte går bra utan insulin.

Klicka för att läsa boken, först utgiven 1915.

Titta efter bönor, som ett litet uppdrag från mig.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Såg på dr Phil och efter ett vanligt drama i denna serie började ett inslag om en bok som en annan TV kollega till dr Phil skrivit. Den handlade om bönor och bantning den läkaren dr Travis Stork pratade om att ” mata tarmbakterierna” med bönor hur fantasktigt det var och vilka resultat. Jag har undrat var detta uttryck kommer ifrån. Har sett det återkomma i olika LCHF grupper på FB. Jag vet vad bönorna gör i tarmen och det låter väldigt konstigt med uttrycket att mata skiten!!??.

  1. En snabb sökning Travis Stork ger det som jag kopierade.

   Instead of meat, use beans and lentils for increased fiber
   Eat high fiber fruits and vegetables like raspberries, blackberries, green peas, artichokes
   Pick a high-fiber cereal for the breakfast
   Try and incorporate flaxseeds into meals

   Inget av det skulle jag äta, jag säljer inte min LCHF, så lätt.

 2. Det är hemsk mat drar ur näringen ur kroppen. Det är inte konstigt att man blir magrare för alla vitaminer och mineraler försvinner. Min dotter fick vitaminbrist och svimmade då hade hon levt på bönor och linser under en tid. Hon fick svår järnbrist. Nu mår hon bättre när hon slutade med bönkosten! Riktigt dålig mat ja rent farligt att äta!

Kommentera

Stäng meny