Livsnödvändigt

Man har till de flesta saker vi äter siffror, på hur mycket man behöver äta, minsta dagliga intag och följaktligen även ett maximalt intag.
Det mest spännande är disackariden (socker), som består av glukos och fruktos. Den finns med som nödvändig i många kostråd och den bittra sanningen är att vi inte behöver socker i kosten. Siffran för socker behovet i maten är noll och inget annat och det finns mycket som tyder på att så lite som möjligt, är det maximala intaget.

Kolhydrater är kedjor av socker, som bryts ner till enkla sockerarter, med början direkt i munnen. Kolhydrater behöver vi inte heller, då det enbart är en mer komplex form av socker.

LCHF har i förkortningen svaret, låg intag av kolhydrater är lösningen och det finns ingen nivå som man måste äta, men det är svårt att komma ner till noll. Äter man grönsaker så kommer man att äta en del och det gör ingen skada. Jag tror noll kolhydrater i kosten är ett orimligt tufft mål. Inga råvaror till maten med mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram, är rimligare sätt att göra det på.

Den Olydiga

Lämna ett svar