Lögn är felaktiga fakta

Om man ljuger och inte håller sig till fakta, då är man en lögnare. Jag har den hårda vägen fått lära, mig att kalla en som ljuger och använder osanning, som fakta får man inte kalla för lögnare.

”Personligen tycker jag det här gick för långt. Att säga att XXXX ljuger är riktigt illa faktiskt. Jag skiter fullständigt i om det beror på kortisol, svält, stress eller kolhydrater. Det handlade om att jag behöver ta det lugnt helt enkelt för att jag varit utsatt för många år av just stress, svält och obalanser av alla dess slag. Så kontentan är: Jag ska ta det lugnt. Varför gå in i ett världskrig för det? Jösses.”

Jag är en ömtålig person och jag klarar inte av att se att saker gå åt helvete och tyst sitta och titta på, detta har fått till följd att jag plocka bort denna person från min närhet. Tror man på att stress ger blodtrycks fall, då vill jag inte vara med och se vad dessa råd leder till. Jag kan inte diskutera bort fakta, för att vara snäll. Den som tror att det är för att vara snäll, jag inte skriver ut namn, så bygger det inte på det, utan det bygger på att problemet är större än en enstaka händelse, de är en pågående handling. Man bara fortsätter och jag kan inte se på. Jag orkar inte, se råd som jag vet är FEL, användas.

Jag har hamnat i en form av två fronts krig, dels med vården och deras hantering av sockersjuka. Sedan kommer råd och dumheter från kostrådgivare, som är ännu värre.

Jag kommer alltid att kalla en som inte hanterar fakta, utan hittar på, för lögnare. Jag kan i mycket var väldigt fyrkantig och kan inte ta diskussioner om fakta. Hur mycket åsiktsfrihet man än vill ha, så kan man inte diskutera bort fakta. Det man begär av mig är att jag skall godta ”faktafrihet”. Det kan jag inte göra och jag sliter med att människor ofta inte skiljer på fakta och åsikter.

Jag är inte ett dugg bekymrad, över vad man tycker om mig som person, så länge jag lever på ett sätt, där jag enbart gör saker jag kan stå för.

Lämna ett svar

Stäng meny