Lurade eller beroende

Sockerberoende

Jag tycker det är intressant att se, att personer, som inte har diabetes (sockersjuka), kan se stora hälsovinster med att sluta med socker. Samtidigt slåss en del typ1 diabetiker med näbbar och klor för sin ”rätt” att äta socker och ta mer insulin för att kompensera. Det jag inte riktigt kan förstå och jag kanske är dum, men jag fattar inte varför man äter något, som gör att man behöver ta mer medicin. De enda som vinner på dessa dumheter är de som tillverkar medicinen (insulin).

Jag förstår inte att man kan spela med sin egen hälsa som insats och säga att de nya behandlings strategierna är så bra, att man inte får komplikationer. Det är sällan man stöter på äkta dumhet, men jag kan inte se detta, som annat än ett exempel på detta. Jag har ett mål med det jag gör, att få folk att prova. Bara prova och se om jag ljuger. Det finns en sak som borde vara viktigt för alla, nämligen att ta hand om sin egen kropp.

Jag behöver inte övertyga de som inte vill, det finns nog med jobb att ta hand om dem som vågar pröva. Jag bara tröttnar på detta envisa påstående att diabetiker som äter mer socker och kolhydrater mår bättre och att det är den normala kosten för en människa. Det går inte att diskutera med någon som har en ”tro”, det är helt meningslöst. Men jag läser så mycket att jag vet att det snart kommer en vändning i hur man skall behandla diabetes och jag kan vänta på att det sker.

Jag skulle snarare vilja beskriva detta som ett starkt sockerberoende, som gör att man inte vill se vad som håller på att hända. Jag vet att jag har fel sorts diabetes för att skriva om detta, då jag är typ2 diabetiker. Dr Richard K. Bernstein är typ1 diabetiker, så man kan kanske läsa vad han skriver i sin bok Diabetes Solution.

Det är så dumt att belasta ett biologiskt system med något, som kroppen inte kan hantera. Socker till alla sockersjuka är ett krav, som jag aldrig kommer att ta på allvar.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny