Man kan inte diskutera fakta

Man kan inte med hjälp av bara ord ändra fakta, man måste ha något mer att komma med. Det räcker inte heller att man har en fin titel, utan det som måste till är någon form av bevis. Jag har det på ett sätt jobbigt, för jag blir arg när man använder ”faktafrihet”.

För mig är hälsa väldigt viktig och när någon ger sig in i det området med fakta, som mer är fria fantasier än grundat på verkligheten. Blir det jobbigt, man har så lite förankring till verkligheten, att det blir svårt att följa resonemang och positiva påstående. Nu vet jag att när något låter för bra för att vara sant är det ofta en lögn. Jag har avsiktligt undvikit en del områden, men det går inte i längden.

Jag har länge jobbat med livsmedel som veterinär, vilket gör att jag kan en hel del. Jag blir beskylld för diverse saker och man går till person angrepp. Jag har en längre period försökt att hålla mig till enbart de människor som vill ha hjälp av den kunskapen jag har. Tyvärr läcker det in människor i min miljö och då är jag inte snäll och vänlig, jag tar bara bort dem från min närhet. Tack vare sjukdom har jag en kraftig begränsning i vad jag orkar göra och jag tar mig rätten att använda den tiden till det jag vill göra. Växer sig lögner för stora i min omgivning då skriver jag.

Jag vill jobba med kost som ett sätt att bli friskare, men eftersom det började med sockersjuka, så kom medicinerna ganska snart med i bilden. Råden som följer med medicinerna är inte alltid sunda eller bra.

Sedan har jag problem med att kostrådgivare har vidgat sitt utrymme till allt, de tror att de kan fixa allt och ger råd om allt. Man går några korta kurser och tror att man kan mer än läkare. På ett sätt har läkarna sig själv att skylla att det blivit så här, då det inte gjort sitt jobb och bevakat patientens bästa, man är i händerna på läkemedels industrin.

Kostrådgivarna hade inte haft en roll att fylla om dietisterna började att jobba på ett bättre sätt och släppa alla dumheter man har med sig om kost. Läkarna behöver på allvar ta till sig biten om kost, så sockersjuka kan bli friskare av gå till doktorn inte sjukare.

Nu är jag inte säker att vi kommer att klara detta, för vi har fått nästan lika många galningar på vår planhalva. Personer som av ren okunskap och bristande själv insikt kommer att skada människor. Tyvärr gör detta att jag kommer att explodera många fler gånger i framtiden.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny