Man pratar om moral och etik, när det gäller vård.

Men i praktiken är det makt och pengar, som styr vad som händer. Det är kunskap i form av fina broschyrer från läkemedelsföretagen eller livsmedelsindustrin, som berättar vad en sockersjuk skall äta. Det är inte styrt av kunskap eller forskning, det är enbart reklam.

Jag och några andra diabetiker, har valt att inte äta det som rekommenderades av vården. Vi var enstaka individer, som inte kunde göra mycket åt detta eländet. Vården hotade oss med ond bråd död, för att vi åt LCHF. Jag kan inte med bästa vilja i världen påstå, att vården nådde upp till en anständig nivå.

Jag blev övertalad av mina vänner att starta en grupp på Facebook och den fick namnet Olydiga DIABETIKER och namnet var och är helt logiskt. vi gick emot vårdens kostråd. Nu har denna gruppen funnits i flera år och det finns inte mycket jag inte blivit kallad. Men det jag tycker sämst om det är att bli kallad barnamördare.

Det som är tragiskt i detta är att vården inte är vårt stora problem, det är typ1 diabetiker. Tanken att de skulle behöva äta på ett speciellt sätt och inte bara ta mer insulin, gör att jag är hatad på riktigt av flera av dem.

Det räcker att jag skriver: Man bör inte äta socker och kolhydrater om kroppen behöver medicin för att klara det. Jag får inte kalla insulin för medicin, det är en naturligt hormon, tillverkat av svartmögel med hjälp av genteknik. Jag är glad att insulinet finns och det räddar liv, men fortfarande lever en diabetiker 10 år kortare än medel Svensson. Man kan dra på sig massor av komplikationer under sitt 10 år kortare liv.

Jag ser ingen annan lösning för någon diabetiker, än att äta kolhydratsreducerad kost och trotts att man inte hade några studier som visade lämpligheten av nuvarande kost för diabetiker. Så väljer man att hålla fast vid de råden, som idag gör att man blir sämre för varje år som går. Man har nämligen inga studier efter 1980, som visar ett det inte ger några negativa effekter på längre sikt att äta LCHF. Läkemedelsföretagen äger våra liv och vår hälsa, på många fler sätt än vad jag är villig att tycka är rimligt. Att vården har så dåligt omdöme att man delar ut reklam för Becel, har jag inte ord för.

Jag vet att jag är tvungen att äta LCHF, resten av mitt liv, men det ser jag inte som ett problem. Problemet är de råd man får när det gäller kost. Nu tror jag snart vi har en av varje sort, när det gäller de sjukdomar som är beroende av specialkost. Det är fruktansvärt dåligt betyg åt vården när det gäller detta. MAT enligt Olydiga hjälper många.

Lämna ett svar

Stäng meny