Marknadskrafter

Den som vill tjäna pengar, får gärna göra det. Vi har olika sätt att se på världen, jag är inte övertygad om att den sundaste och bästa är den som överlever och blir marknadsledare. Jag har några exempel:

Monsanto
Coca-Cola
Pepsi


Listan kan göras väldigt lång, tyvärr är det inte alltid de hälsosammaste, som överlever. Man har i Sverige en modell, som inte fungerar när det gäller kostrådgivare. Det är ett problem, de finns ett antal av dem som är riktigt dåliga. Tyvärr är det enbart de som gör ett bra jobb, som förstår det jag skriver och tar åt sig. Idioterna blir bara arga och de kan jag förstå, de har lagt en hel hög med pengar på en utbildning.

Kostrådgivare är inget yrke, det är ett ord på ett papper som vem som helst kan skriva. Jag skrev tidigare att jag kan börja sälja sådana intyg, som inte innebär någon form av kunskap krävs. Det enda som intyget säger är att den som skriver intyget, har gjort ”något” och anser att denna personen uppfyller de kraven man ställer. Jag önskar enbart att de som håller på med detta, organiserar de. Där man har en bransch, som styr vad som skall ingå och vilka krav som gäller. Idag är det inga krav på vad en kostrådgivare skall kunna, eller vilken bakgrund man skall ha.
Jag kan bli nästan tok arg när de raggar kunder på sidor, där folk med mer kunskap hjälper varandra utan kostnad. Jag har redan vita rockar och kanske skulle börja ta betalt.

Med den längd och innehåll på utbildningarna, som är idag, är jag tveksam till att det räcker, för att ge bra råd. För en del behövs ingen ytterligare kunskap, för att ge bra råd och för andra så finns ingen gräns hur mycket mer de skulle behöva kunna. När det gäller personlig hjälp, så erbjuder vi det utan kostnad också, om vi hinner och orkar.

I dag kan ”du” och jag starta en utbildning och dela ut diplom. De diplomen skulle inte vara sämre än andra diplom, jag tror även vi skulle kunna göra en väldigt bra utbildning. För mig ligger det en bit till i detta, de som behöver hjälp, har oftast inte råd.
De allvarligt sjuka som inte kan jobba, har ett problem. Skall man sälja något måste det vara en bra produkt.

Jag ger bort en produkt (kunskap) som är bra, med hjälp av mina admin och medlemmarna i gruppen. Jag svara på alla PM jag får, orkar jag inte hittar jag någon som tar över. Gratis och medmänskligt är mitt sätt att jobba.

Tyvärr har jag själv en väldigt klar bild av vad jag vill och jag är kanske inte så flexibel, som jag borde vara.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny