Mät mycket det ger kunskap.

Blodsockermätare

Man skall inte ljuga för en diabetiker om innehåll i en produkt när det gäller kolhydrater och socker. Vi har facit och det är möjligheten att mäta vad, som händer efter vi har ätit, kanske lite sent, men jag blir bara kund, en gång och sedan köper jag inga produkter från de företaget mer. Jag litar inte på nya saker eller nya produkter, jag mäter alltid vad det gör med mitt blodsocker. Det finns en hel del lycksökare som provar att tjäna pengar på oss som äter LCHF. Kostdoktorn har gjort en del analyser och det han får fram, stämmer med vad min kropp säger.

Nu kommer det sorgliga kapitlet vården och dietister. Min blodsockermätare och kropp, säger att de ljuger. Jag har viss förståelse, att de börjar bli snåla med att skriva ut blodsockermätare och den utrustning som behövs, vi använder den på ”fel” sätt. Vi ser att de inte vet vad de håller på med och skadar oss. Jag sticker mig väldigt mycket i perioder när jag ändrar något, annars låter jag bli.

Oavsett vad grunden till det höga blodsockret är, så gör det samma skada och snabba stora pendlingar i blodsocker ger ögonskador. Sticker blodsockret skyhögt av en viss typ av motion och sedan sjunker snabbt skall man nog överväga att låta bli. Det är inte motionen som är onyttig utan det är konsekvenserna av snabba stora blodsockersvängningar. Går man på ketogen diet, hela tiden upplever jag att problemet är mindre, men de får de som är träningsmänniskor reda ut. Att vara diabetiker och köra kroppen på kolhydrater gör all aktivitet väldigt riskabel. Man hamnar lätt i läget att man har överdoserar sitt insulin. Obs! detta gäller bägge typerna sockersjuka, om de är insulin behandlade eller använder annan medicin som kan ge för lågt blodsocker.

Hur hanterar man sin blodsockermätare, för att lära sig saker med hjälp av den. Tänk i förväg på vad är det man vill ha reda på och mät. När jag äter ny mat mäter jag med 30 minuters intervall och normalt 4 gånger. Sedan får alla ha sin egen gräns, men jag vill helst vara under 8.0

När jag kör långt kollar jag varje gång jag tar paus, ingen skall bli påkörd av mig, beroende av min diabetes.

Frågan skall vara klar för mig innan jag tar provet, tar man ett slumpvis prov är det svårare att använda resultatet. Är jag tveksam gör jag om det och då menar jag hela situationen, jag kan äta samma mat till jag fattar. Jag kan äta delar av det jag åt för att lära mig vad jag inte kan äta. Det kan bli många blodprov..

Massor av gånger tror jag att jag vet, sedan händer det något som gör att jag får tänka om, tar alla hand om sig hoppas jag, att alla skall bli friskare snart.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Diab vården är väldigt snåla med att skriva ut mätverktyg fortfarande, speciellt till typ2. Men även jag som har typ1, LADA, har fått starkt reducerat antal mätstickor utskrivna (75%färre!) i mitt nya landsting. Orsaken är att jag ligger för bra i mina värden… Och varför ligger jag bra i mina värden??? Jo, jag har koll på vad jag äter, och hur det påverkar mitt blodsocker. Nu är den möjligheten borta. Jag får köpa egna stickor, men man är ju noga med att vården ska vara jämlik, både vad gäller kön, men även var i landet man bor. Men så är inte fallet. Det vet jag att andra också har erfarit.

Kommentera

Stäng meny