Mat som "foder"

Foderstat.

Det kallar man den planering man gör vad ett djur skall äta. Man gör den planeringen för alla våra husdjur. Man tittar på vad det finns för behov och ser att allt finns med, som måste vara med. När man gjort det skall man hitta de råvaror som uppfyller kraven.

Det måste vara smakligt så djuret äter det i tillräcklig mängd.
Det måste vara ekonomiskt försvarbart.

Jag har gjort detta många gånger och jag har gått in i besättningar med problem. Man tittar på foder miljö och möjlighet till motion.

Tyvärr är jag kanske störd av detta sätt att tänka för jag gör samma när det gäller vad jag äter och när jag ger råd till andra människor.

Socker är säkert alla överens om att det är olämpligt i vår kost, men när det gäller människor händer det något mer. Det äter inte socker, men det är en massa annat som smakar sött, som de äter. Detta söta fyller ingen annan funktion än att det smakar sött. Det är spännande att se att det är så viktigt att man kan göra vad som helst för detta söta. Som man på inget sätt behöver. Detta söta har av erfarenhets grund, blivit bortvalt i LCHF, men det verkar hela tiden komma nya som vill ta upp kampen för det söta. Jag blir ofta beskylld för att jag är för extrem och ingen kan äta som jag gör. Trotts att jag aldrig skriver om vad jag äter eller hur jag äter, jag kan skriva om en del mer eller mindre korkade tester jag gjort för att se vad som händer. Men ingen utom jag själv vet vad jag äter.

Jag har idag fått reda på att jag inte tror på resistent stärkelse, jag tror inte på potatismjöl i kallt vatten. Jag frågade i gruppen olydiga och eftersom vi nästan alla är diabetiker, så var det bara 1 av cirka hundra som fick bättre blodsocker. Det var några som upplevde att de blev bättre i magen. Detta gäller inte generellt resistent stärkelse detta gäller enbart potatismjöl. Jag yttrar mig inte om det jag inte vet. Jag har ingen anledning att rekommendera något som fungerar på 1 av 100.

Det finns en viktig sak i det vi gör det skall vara hälsosamt. Jag litar inte på studier finansierade av stora amerikanska företag. Monasanto, Coca-cola, Pepsi och McDonalds står på min svarta lista. Det driver forskning vi grupper och stiftelser så man måste titta två gånger.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag lever efter maximen SMAKAR DET SÖTT SPOTTA UT DET. Rekomenderas

  2. Det är så självklart, och ändå fungerar det inte. Vi föredrar att välja fel, för att vi kan det. Utom vi som väljer mat till 100%. Och som du säger, alla har åsikter om hur jag äter, fast ingen vet. Och ser de, blir de avundsjuka på allt gott jag stoppar i munnen. Och besvärade när jag ratar smågodis och kakor, hehe Och fast de motionerar minst fyra gånger i veckan på gymmet, så är de ändå tjockare än vad jag är. Ytterst irriterande för dem!

Lämna ett svar

Stäng meny