Mata insulin

Ibland blir logik och kunskap helt frånvarande och detta gäller speciellt typ1 och barn. Man måste ha mer insulin än vad som krävs vid en kost utan socker och med lite kolhydrater. Man skall äta mer av det som höjer blodsockret, för att bli ”normal”. Man kommer inte att växa annars, man kommer att bli liten till växten. Jag har hittills inte sätt och någon grund till detta påstående, man använder bilder från tiden innan insulinet fanns, som bevis, för detta. Nu är det inte så att någon försöker, få barn att leva utan insulin. Alla måste ha insulin, som har typ1 och allt annat är utopiskt önsketänkande.
Nu påstår vård personal på fullt allvar, att man måste ha mer insulin, än man får på en lågkolhydrat kost. Man skall mata insulinet med socker, så man kan ta mer insulin. Någonstans måste det gått helt fel i logiken. Socker och kolhydrater är icke essentiella, för oss människor att äta, detta innebär att det finns ingen lägsta nivå vi inte kan gå under. Jag tycker man skall skämmas när man tvingar i barn mer medicin i form av insulin, bar för att man ”tror”. Kostråd skall var byggda på kunskap eller vetenskap. Kostdoktorn sätter en gräns på 50 gram, vilket jag tycker är konstigt, för då skulle socker var något som var livsnödvändigt. Jag skäms över de personer, som inte orkar eller vågar säga som det är.
Nästa steg är att skrämmas med ketoacidos, som bygger på insulin brist. Insulinbrist ger högre blodsocker även vid svält, visserligen, når det en balans vid cirka 18.0, detta gör att det är svårt att missa en insulin brist. Nu kommer nästa steg i lögnen eller av glidningen med sanningen ketoacidos med normalt blodsocker. Det enda fall man har beskrivit, är pinsamt nog ett fiktivt fall (något man hittat på). Där beskriver man även hur en pojke omhändertas. Det är ganska allvarligt att ljuga på det sättet. Först gick det ut som ett fall där man dolt alla personuppgifter och avidentifierat pojken. Sedan kom ett vrål från personer (läkare), som kan detta, då ändrade man till att det var ett fiktivt fall. Varken Stålmannen eller Kalle Anka, har en identitet som man måste skydda. Men den fiktiva pojken, som inte finns har en identitet och den skall skyddas. Hur tänker man, när man påstår att man måste skydda någon som inte finns.
Hemlig forskning eller fallbeskrivningar av saker, som inte har hänt. Måste vara mycket sämre än den kunskap jag har, där jag har namn och adress på det som blivit hjälpta av, att äta MAT utan socker och med mindre kolhydrater, samt fått sin energi från fett.

Man vet sedan länge att jägarfolk och vissa nomadiserad folk har levt med väldigt lite kolhydrater i sin kost. Detta har inte gett dem några problem. Nu gäller detta diabetiker med typ1, som ersätter sin brist av ett hormon, de inte kan tillverka i kroppen. Tillsätter man de hormonet i rätt mängd i förhållande, till vad man äter. Skall det inte vara ett problem och är det ett problem är det ett fel på, det insulinet man tillsätter till och i så fall får vi gå tillbaka till grunden och använda insulin från nötkreatur eller svin.

Lämna ett svar

Stäng meny