Melatonin

Man kan om man man mjölkar kor på natten få högre halt av melatonin i mjölken. Denna mjölk borde ge en bättre sömn. Tyvärr är det som mycket annat när det gäller hormoner man kan för lite. Jag vet inte om en kvinnas bröstmjölk skiftar innehåll på natten men det är ganska troligt.

Ett bra och naturligt liv med bra mat, borde räcka för den stora majoriteten av folk. När man inte vet och kan biverkningarna, så blir det riskabelt att äta på ett sätt som påverkar det vi inte kan. Idag är det ofta självlärda personer som jobbar intensivt med detta och har det någon utbildning är det av en annan självlärd. Alternativ medicin kan fungera och den kan även vara livsfarligt. Jag ger inte råd som innefattar andra saker, än insulin. Man blir ödmjuk av kunskap, för varje sida jag läser behöver jag läsa två till, så till alla er som får råd att äta olika saker, som skall påverkar andra hormon. Var försiktiga, det kan bli jätte fel.
Att skicka hormonprov till USA för analys, ställer jag mig mycket frågande till. Hur mycket ändras av tiden och vad som händer under transporten. Man använder i mitt yrke (veterinär) labb utomlands, men då har man väldigt stora krav på transporten. Samtidigt som man vet, att visa saker går inte att transportera innan analys.
När det gäller insulin kan man inte mäta insulin, för det bryts ner för snabbt och skulle ge en fruktansvärt stort analys fel, man väljer istället att göra analysen på den stabilare c-peptiden. C-peptid har en annan fördel, den finns bara vi egen insulin produktion

Läs denna länken och se vad kunskap är i förhållande, till att tycka och tro.

Jag står med en fot i varje läger, jag är nog en av de mest ivriga förespråkarna av MAT enligt Olydiga (LCHF). Samtidigt, så vill jag försöka begränsa det som görs, så det blir rätt. Jag ser med min utbildning saker, som jag aldrig skulle ge mig på, för att vinsten är för liten i förhållande till risken. Man måste lära sig att tänka själv och det absolut farligaste man kan göra, är att lita på någon annan som inte kan. Jag har ett problem och det är kostrådgivare, de kan vara väldigt bra och göra stor nytta, samtidigt kan de bli farliga, på ett sätt som inte går att kontrollera. Nä det gäller typ2 så är kostnyckeln till rätt kost, mindre kolhydrater bättre hälsa. När Anna Hallén AB går ut och säger att hon vet att stress är viktigare, har hon tagit ett steg, som gör att jag inte glömmer detta påståendet. Flera typ2 som äter strikt LCHF får inte lägre blodsocker beroende av stress. Jag som enbart pysslar om sockersjuka, tycker att det var så dumt att jag inte kan sätta ord på de. Det konstiga är att jag har inte träffat någon av dem som får högre blodsocker på striktare kost. Striktare kost ger alltid lägre blodsocker, var och en väljer dock sin egen nivå. Det är inte många som försöker nolla, men de som gör det får lägre blodsocker som belöning.

Nu har jag lika tvärsäkert skrivit detta om att mindre kolhydrater, ger lägre blodsocker igen och ingen har vänt sig mot påstående för ut. Gör inte om vår MAT till något som inte fungerar. Detta är blodigt allvar för mig. Man kan inte använda tyckande som fakta.

Lämna ett svar

Stäng meny