Min roll är…..

Medicinmannen

När jag var liten så lekte vi indianer och cowboy. Det skulle antagligen kallas rollspel idag, mycket av mina tankar cirkulerade kring indianer och jag hade en naiv och barnslig uppfattning och min hjälte var medicinmannen som dansade och framkallade regn och fixade allt möjligt och omöjligt. Jag drömde om att bli medicinman och på ett sätt har jag nått det målet idag. Jag sysslar med att hjälpa så många som möjligt att må bra.

Jag har alltid haft ett gott minne och en sak som jag mycket väl kommer ihåg var när en irriterad läkare sa följande:
”Folk tror att vi är några djävla medicinmän, som botar sjukdomar när vi möjligtvis kan lindra symtomen lite.”

Detta var på den gamla goda tiden när läkare fortfarande hade en ambition, jag har efter det alltid sett för mig denna läkaren klädd som medicinman, med mask och dansande för att göra det bättre för sina patienter. Denna underbara öppenhet saknar jag idag, när man nu dansar runt den gyllene kalven, för att få mer förmåner från läkemedelsföretagen.

Läkemedelsbolagen läger mer pengar på produktlansering än forskning och använder patientföreningar, för att kräva sin rätt till sälja ännu dyrare mediciner, med samma verkan som den gamla. Jag har blivit ganska kynisk med åren, jag litar inte på sponsrade föreningar och läkare har jag några som jag känner väl, som jag pratar med, men i övrigt är jag väldigt försiktig.

Allt jag läst om statiner, tyder på att det är det mest lyckade bedrägeriet, i modern historia, men jag tror inte man kommer till rätta med detta och får folk dömda för det man gjort. Den enda chansen en vanlig människa har, är att läsa på om sin sjukdom samt behandling och sedan gå med i en oberoende facebook sida där man kan diskutera (obundet) då det inte finns sponsorer, sponsorer vill alltid ha valuta för sina pengar.

Jag tycker för enkelhets skull att man skulle byta ut den vita rocken, som ger sken av att det har med vetenskap att göra och inte enbart pengar. Läkaren borde var klädd i en färgglad dräkt och tvungen att dansa och sjunga, så kunde man åtminstone få lite underhållning, under besöket. Det är nu så genom dränkta av desinformation från läkemedelsföretag, att det inte klarar av sina jobb längre.

Man de delar utan att skämmas ut reklam för produkter, som kost information till diabetiker och tyvärr tror en del på detta vilket är tragiskt.

Jag tycker inte någon skall tro på det jag säger, det enda jag vill är att ni skall titta och fundera på om det kan vara så illa att jag har rätt.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny