Minska insulinet

Att mäta blodsockret hjälper inte, om man inte gör rätt saker. Det är inte mer mat som behövs om man hamnar lågt i blodsocker, det är mindre insulin. Måste man äta varannan timme för att inte bli låg är det inte mellanmål, som behövs. Det är mindre insulin, vid nästa tillfälle som är lösningen, inte mer mat hela tiden.

Jag har i bakgrunden hjälp många typ1, via PM och mindre insulin är det vanligaste rådet, jag behöver ge. Samma sak gäller även typ2 som använder insulin, på ett sätt är det värre med dem, för det ställer till det mycket mer när, man styr blodsockret, med enbart långtidsverkande. Det går och jag kan ge råd på PM, när det gäller detta. Jag måste följa med på vad som händer. Men att ha fasta doser av insulin som man inte ändrar efter behov är bara så dumt och ger onödiga skador på kroppen. Det är inte svårt att ändra insulinet och man kan alltid rätta till det om det blir fel.

Mata överdoser av insulin med mer mat och godis för att inte få låga blodsocker är alltid fel. Man måste lära sig hur mycket insulin som behövs, det kan vara lite bök att få till de långtidsverkande insulinet, men det går och det går att styra så man aldrig blir för låg. Jag höll på länge och räkna massor, för att kunna dosera de riktigt. Problemet är att det insulin som man sprutat in i kroppen måste förbrukas, vilket gör att tänker man fel så får man äta till insulinet är ute ur systemet igen. Inget stort problem och ganska enkelt att lösa, jag har haft dagar där jag gjort av med en hel burk med teststickor, för att se vad som händer. Nu känner jag mig trygg med hur det fungerar och då behöver, jag inte insulin längre till min typ2. En typ1 kan aldrig komma så långt att de blir fria från behovet av insulin. Man måste ha en egen produktion av insulin för att det skall gå.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny