"Näringsriktig" mat innehåller alltid socker.

  • ”Nu får du sluta vara, så fokuserad vid blodsocker”.
  • ”Nu måste du få i dig näring, så du överlever”.Dessa två citat kommer från en dietists, samtal med en diabetiker. Jag vet vem och jag vet när. Men jag skyddar alltid de personer jag hjälper. När det ovan på allt annat elände nu tillstött fotsår på bägge fötterna. Så är inte socker det jag skulle valt, att öka i kosten. All kunskap säger att högt blodsocker hos en diabetiker inte är nyttigt. Jag har funderat på att ringa upp dietisten och prata diabeteskost. Lägger jag ut en sådan intervju, så blir det inte bra (buskis).
    Näringsriktigt socker, har jag fått lära mig används som argument, i samtal med patienter. Kanske vi skall börja namnge, de personer, som kallar socker näring. Till nöds kan man kalla det tomma kalorier och energi. Kalorier som inte tillför kroppen något annat än energi. Detta vill man ge till en diabetiker med fot sår.

    Tycker ni att det är dax att vi drar på och börjar anmäla dessa personer, driver fram att det blir rättsligt prövat. De har råd att försvara sig, då det finns en tät kontakt med lobby rörelsen för socker. Jag vet inte själv vilken väg som är bäst, men det måste få et slut NU.

    Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar