Nu skall jag skriva sakta, så det blir lättare att läsa

Mediciner kostar pengar att ta fram och det är helt klart att företagen skall ha betalt för det arbete man gör. Nu tjänar man stora pengar, på att bedriva framtagning av ”uppföljare” till gamla trotjänare. Man ändra så lite som möjligt, så medicinen fortfarande fungerar och sedan döper man om medicinen till ”super duper” med extra stark effekt. Det är inget som skiljer medicinskt, man blir inte friskare och biverkningarna kan till och med vara värre. Detta trixet ger ensam rätt under en ny patent period. man kan höja priset massor och detta sker inte på grund av forskning, utan det är enbart en modifiering för att få nytt patent.

Det finns ett behov av att lösa dessa oetiska metoder, att plocka sjuka personer och samhället på pengar. Jag ser några alternativ och det är tur för dem att det inte är jag som har makten, för då hade jag löst det genom att göra något av detta.

– Begränsa patent tiden
– Öka kravet för att få patent, inte vara lika generös som idag
– Ta bort möjligheten att köpa sig fram, man köper forskning. Man har en känd person som enbart säljer sitt namn och sedan skriver företaget, själv de dom vill. Detta kallas att de är en spökskrivare, som gjort jobbet. Arbetsfria pengar för den som har rymligt samvete
– En drastisk åtgärd är, att flytta all forskning till universiteten och betala pengar direkt till forskarna. Då får industrin enbart en roll som tillverkare

Det läggs väldigt stora pengar på att det skall fortsätta som det är nu. Man betalar till PR och Lobby företag att hindra förändringar. Vi har idag inte en chans, att inte bli lurade.

Lämna ett svar

Stäng meny