Ögonskador.

Körkort och syn

Den nya diabetes behandlingen, skall enligt vissa leda till mindre ögonskador. Jag läser på många internetsidor och ser den pågående kampen, för att kunna behålla körkortet. Läser om laserbehandlingar, samtidigt läser jag kommentarer till det jag skriver, att synskador är historia för typ1 diabetiker.

Jag bara beklagar, någon måste ha dålig verklighetsuppfattning. Är sanningen att ögonskador är historia, skulle då alla ljuga, om laserbehandlingar och problem med körkort. Jag kan inte riktigt förstå motivet bakom att förneka att det finns problem, vem vinner på att tro att nya insulinsorter räddar synen. Vem har fakta för dessa påstående, jag har mina vänner som har nya färska skador, har de då inte de, fått det nya under insulinet som fixar allt.

Jag är rädd att, de kommer att fortsätta med ögonskador så länge man tror att dessa inte händer. Det är inget svårt att leva på ett sätt så man minskar riskerna. Detta gäller alla som är insulin behandlade, utan undantag. Jag bara önskar att man var mindre upptagen av att tycka jag har fel, än att tänka efter. Jag pratar inte om LCHF utan en kost som tar hänsyn till blodsockret. Man skall för ögonens skull, ha ett jämt blodsocker, som inte pendlar snabbt. Snabba pendlingar med höga socker ger skador. Man kan inte klara det, utan att planera sitt ätande.

Insatsen är mycket hög och synen är inget jag vill skoja om. Jag önskar inte någon skall få synskador. Visa att jag har fel, med något annat än tyckande. Jag tycker det är bra att man har en tro, men titta runt er, hur många laserbehandlingar, finns det bland era vänner med diabetes.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Har typ 2 sedan ca 10 år. Laserbehahandlatsts 3 gårnger + cortisonstav 1 gång + injektion 1 gång
    Vätska o böodutgjutelser i ena ögat.
    Medioker LCHF har hjälpt mig att inte bli av med körkortet än.
    Fortsätter att minska på insulinet o Metfoinet också. Vet att jag borde bli striktare men får ta lite i taget.
    Tack för all info!

Kommentera

Stäng meny