Okunniga mammor är farliga.

Jag har genom en delning av min blogg, fått praktiskt förevisat för mig att mammor till barn, med barn med typ1 diabetes, är något av det mest okunniga som finns. Alla fördomar odlas och tas till deras hjärtan och vårdas ömt. Man kan inte säga att låga socker enbart beror på överdos av insulin, trotts det inte finns något annat som sänker blodsockret.

Skulle det vara insulinet, så kräver det man ett ansvar från den dosen som man räknat ut, man vågar inte ta ansvar för det man gör. Samtidigt kan man stolt berätta hur ofta man räddar barnets liv med socker, något man inte behövt om man inte överdoserat insulinet. Insulin är en av de få mediciner man inte använder ordet överdos för och eftersom det är det enda som sänker socker hos en typ1, så borde sambandet vara självklart. 6 år som mamma är mer än 6 år på universitet och den okunskap och skräck dessa personer har är jätte stor. Man kan inte på en så kallad normal kost, spruta ner blodsockret till en normal nivå, utan att regelbundet överdosera.

Att vården stöder detta är en av grunderna, att jag jobbar så hårt på att få en ändring till stånd. Ät som en frisk och att ha frihet att äta vad man vill, gör att diabetiker är enda gruppen som inte har ökat sin medellivslängd. Ingen typ1 kan bli insulin fri och det är inte målet. Målet är ett längre och friskare liv utan komplikationer. Det är inte bara en diabetiker jag har lärt att dosera insulin och hur man gör för att kunna fasta med typ1. Vill ni ha hjälp hör av er direkt till mig på PM, då får ni ett personligt stöd.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny