Olydiga gruppen för er som inte kan motionera.

Jag blev glad, på ett sorgligt vis, när kommentaren till om: Spring mer och ät mindre, kom som en lösning, på diabetes och övervikt. Säger man det till mig, skrev han, då stryper jag dem med syrgasslangen.

Jag vet att alla vi som har varit tunga och stora, har haft den kampen med vården om vikt och motion. Kampen med råden som inte fungerar, spring mer ät mindre. Jag tror nästan ingen av oss inte har provat och samtidigt vet jag att ingen har lyckats. Kroppen håller inte för träning när man är riktigt stor, har tyvärr provat själv. Gruppen heter Olydiga för vi går mot de råd vi fick av vården och det var ät mindre och spring mer. Ät som en frisk enligt livsmedelsverkets kostråd, men ät mindre. Socker är inget gift och kroppen behöver energi för att orka, att röra sig samt träna. Gruppen heter inte Lydiga Diabetiker.

Den stora viktiga ändringen är kosten och när man mår bättre och väger mindre, då kommer man att röra sig mer. Jag vill ha ett lugn när det gäller det som görs i gruppen när även de, som nästan givit upp helt, orkar vara med. Vi skall hjälpa alla, som vill ha hjälp.

Jag kommer fortsätta med att säga, att de som tror träning och motion är ett måste för att lyckas, inte hör hemma i Olydiga. Jag tror det kommer av sig själv när det andra är löst sig, jag brukar säga promenader räcker och det fungerar utan dem också. Vi har de som varit sängliggande och lyckats. När att gå 50 meter är ett oöverstigligt hinder, då kan man inte be den personen gå 3 km i rask takt. Jag blir vansinnigt ARG och besviken när man kallar mig okunnig och trångsynt, jag har lagt i stort sätt  all min fritid på detta i fyra år, jag har vänt och vridit på varje råd och jobbar hårt med det jag gör. Den typ av person som jag har det svårast med är den som bara skall gå ner 5 kg och hur f** vet de att det är just 5 kg. Jag bryr mig inte om det inte är mer än 10 kg och skönhets tävlingar är inte det jag satsar på, utan det är att bli friskare. 5 kg på en vuxen är inte ett hälsoproblem utan enbart fåfänga. Vi har personer som väger närmare 100 kg för mycket i gruppen, vad skulle hända om vi inte tog hand om dem och vågade visa att kost räcker. Ingen division 6 fotbollsspelare har något att lära mig när det gäller detta. Jag hjälper dem som ber om hjälp och jag har dragit mig tillbaka från att slåss med väderkvarnar. Det räcker med en Norsk och en Svensk grupp, för att jag skall ha mycket att göra. Dom sjukaste har jag på PM och ger personligt stöd. Jag försöker behandla alla som om ni var mina vänner och vi satt vid mitt köksbordet och löste allt.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Du är väl inte tjock, säger de till mig som har ett midjemått på 100 cm till mina 185 cm långa kropp.
    Jag slutar äta socker och gluten, äter istället smör, gräsbetat kött, ägg, spenat och kål i många former.
    Tappar 33 centimeter i midjan. Nu får du sluta äta så där konstigt, du ser ju för helvete anorektiskt ut.
    Har räknat ut att mitt fastesocker låg någonstans runt +6 mmol/L när jag hade mitt stora midjemått. Med mitt något smalare midjemått som jag har idag ligger jag runt 3,5 upp till 4 mmol/L

Lämna ett svar

Stäng meny