Om bara vården gjorde rätt

Kostråden dödar typ2 diabetiker långsamt.
En av de få saker en typ2 med insulin resistans, inte behöver är mer insulin. En sjukdom som bygger på att kroppen inte kan hantera insulin längre. Normala mängder insulin räcker inte för att sänka blodsockret. Det är en ond cirkel av övervikt, som ökar och kroppen producerar mer insulin, för att lösa det. Mer insulin gör att vikten bara fortsätter att öka. Tills dess kroppen inte kan producera mer insulin.
Som typ2 får man först tabletter som skall hjälpa till, men de har ingen chans, mot det som redan pågår. Skulle vården inte ge felaktiga kostråd, skulle de flesta klara sig med att ändra sina matvanor. Nu är vi så många i gruppen olydiga med samma erfarenhet, att det är helt klart att de inte kan kost. Man måste få ner kolhydraterna och det hjälper inom dagar, men de krävs stöd och vägledning. Vi spar de som kommer in i gruppen Olydiga för stora lidande och vi sparar pengar åt sjukvården.
De som kommer med i gruppen och tar stöd i våra erfarenheter, klarar sig utan medicin och går ner i vikt. Visst det är en tuff omställning att äta LCHF, men man blir av med massor av hälsoproblem på en gång.
Ingen blir frisk, men så länge man äter vettigt är man frisk. Jag tycker det är tilltalande att kunna fungera helt utan risk att bli sämre.
Den okunskap som vården uppvisar, är så stor att man undrar om hur de klarar, att bortförklara att LCHF ätare blir friskare och de som följer deras råd blir sjukare.
Jag önskar tillsammans med många som har varit väldigt kraftiga, att vi skulle fått rätt råd direkt. Vågar man inte själv säga något, skicka dem till gruppen Olydiga Diabetiker, vi hjälper gärna fler. De dåliga erfarenheter som jag och många haft av vården, skall inte behöva upprepas, om och om igen.
Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har en kommentar

  1. du har så rett lars.jeg som nybegyner forstår alvoret i det og få t2 .jeg er 65 år og 35 kg overvektig . jeg har gått ned 10 kg pga kosten på 10 uker.vekta har stangnert men jeg skal nå målet mitt.

Kommentera

Stäng meny