Orsak till sjukdom och behandling.

Jag vet inte hur många gånger, jag stångats med oförmågan till att se samband. Typ1 är en autoimmun sjukdom och orsaken till att den bryter ut är inte helt klarlagd. Man hävdar då att den inte är kostrelaterad och eftersom den inte är kostrelaterad, så hjälper inte kostbehandling. Nu finns det insulin att köpa, så man är egentligen ”frisk” med insulin brist.

Den ”friska” personen har alltid en svår inställd diabetes, där blodsockret lever ett eget liv helt utom kontroll. Man räknar kolhydrater och försöker med hjälp av detta dosera insulin och variationerna på kolhydrat innehållet i maten kan var väldigt stort (30%). Men man räknar vidare, med hjälp av gamla tabell värden, som kan vara mycket felaktiga. Man har ingen möjlighet att beräkna kolhydrat innehållet i maten korrekt, för man använder för dålig kunskap som grund. Man är dock, fortfarande ”frisk” och har en svår inställd diabetes.

Man behöver inte undvika kolhydrater, socker eller godis, för man har bara en brist på insulin och är egentligen ”frisk”. Men man har bara en svår inställd diabetes.

Äter man LCHF som typ1, så slipper man ett blodsocker, som är som en berg och dalbana. Man blir av med sin svår inställda diabetes och får blodsocker som en frisk och detta med lätthet. Det är helt klart att medellivslängden är mycket kortare, hos en diabetiker och alla typer av komplikationer, skördar offer, bland de ”friska” med insulin brist.

Varför man fick sjukdomen är redan inaktuellt, det viktiga är hur skall man hantera sjukdomen, så att man blir så frisk som det bara går. Det finns bara en lösning och det är att äta LCHF, inget annat kommer att fungera lika bra.

Obs!!! Bönor är inte LCHF.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny