Överdos av insulin (4)

Efter som kolhydrater och socker inte är livsnödvändiga, kan man inte ha en brist av dem. Äter man inga alls som typ1 och inte tar något insulin, hamnar kroppen på en balans punkt när det gäller blodsocker på cirka 18.0.

Det vill säga att alla låga blodsocker och känningar beror på för mycket insulin. Det verkar inte logiskt att höja mängden kolhydrater eller att äta socker, för att man tar för mycket insulin. Tyvärr är detta inget ovanligt, man tar mer insulin än vad man behöver och häver det låga blodsockret med godis. Jag vet om, att jag inte får skriva så här, för det gör många väldigt arga. Man säger att jag inte förstår vilket helvete typ1 är, nu tillhör jag en av dem som behandlar (djur) med diabetes och det går bra. Men det är riktigt att jag inte förstår att man häver lågt blodsocker med godis, hemma hos mig finns det inte godis. Har man problem skall man använda lösningar som gör att man få kontroll över blodsockret, använder man druvsocker och låter det smälta under tungan får man ett snabbt upptag, som man kan ha full kontroll över, de höjer på samma sätt varje gång man använder det. När man väljer att använda godis blir det ofta en rekyl och för högt blodsocker. Då tar man mer insulin igen och blir låg igen. Jag kan bara inte läsa om detta, utan att bli irriterad, så det gör att jag inte är välkommen i en del grupperna, som skriver öppet om detta. Nu gör det mig inget längre, då jag har blivit tvungen att inse, att man kan bara hjälpa dem som vill ha hjälp.

Jag kommer på samma sätt, som man gör mot mig, ta bort alla, som motarbetar det jag gör.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny